Sport

Zvezda razbila Partizan u Areni i vratila se u igru za plej-in Evrolige

Ekipa Janisa Sferopulosa revanširala se crno-belima s kamatom u meču 19. kola Evrolige
Zvezda razbila Partizan u Areni i vratila se u igru za plej-in Evrolige© Dusan Milenkovic/ATAImages

Košarkaši Crvene zvezde želeli su da se revanširaju Partizanu za poraze u "večitom" derbiju u ranijoj fazi sezone i to su uradili sa kamatom, pobedivši 88:72 u meču 19. kola Evrolige.

Ekipa Janisa Sferopulosa odigrala je gotovo perfektnu utakmicu, dominiravši od prvog do poslednjeg minuta i nijednog trenutka ne dovodivši u pitanje njihovu drugu uzastopnu pobedu u Evroligi.

Nošeni čak šestoricom igrača sa dvocifrenom učinkom, crveno-beli su već u prvom poluvremenu uspeli da stignu do 20 poena prednosti kada su poveli 36:16, dok su na poluvreme otišli sa "plus 21" (50:29).

Bio je to jasan pokazatelj da se Zvezda ne šali i da će Partizan imati izuzetno težak posao u nastavku. Samo u jednom trenutku na tri i po minuta pre kraja meča su uspeli crno-beli da se "spuste" na devet poena zaostatka, ali i to je bilo kratkog daha.

Jednostavno, igra Zvezde u napadu kažnjavala je sve ranjivosti pod košem, naročito kada je Frenk Kaminski bio na parketu, dok je odlično funkcionisao i šut za tri - 11/25 za Zvezdu, spram Partizanovih 6/22.

Kada se na sve doda i 16 izgubljenih lopti ekipe Željka Obradovića, Zvezda je uspela da sve to ukomponuje u ubedljiv trijumf.

Zvezdu je sa 16 poena predvodio Nemanja Nedović, po 14 su ubacili Fredi Gilespi i Rokas Gedraitis, Miloš Teodosić 13, dok su dvocifreni bili i Adam Hanga sa 11 i Jago dos Santos sa 10 poena.

U Partizanu je Kevin Panter ubacio 17 poena, Pi-Džej Doužer 12, a Frenk Kaminski i Džejms Naneli po 11 poena, dok je Bruno Kaboklo brojao do 10.

Partizan je sada 11. na tabeli sa učinkom 10-9, dok je Zvezda na 13. poziciji sa skorom 8-11 i konačno su nešto bliže 10. mestu, koje ove sezone vodi u plej-in.

  • 4. jan 2024 • 22:03

    22:03

    Crvena zvezda pobedila Partizan 88:72!

    Na kraju Partizan nije uspeo da uvede meč u dramatičan finiš, jer je Zvezda odlično reagovala posle poslednjeg tajm-auta.

    Na kraju ubedljiva pobeda Zvezde u meču u kom su dominirali od samog početka, pa su se revanširali crno-belima nakon onog tesnog poraza u 5. kolu Evrolige.

    Najbolji u timu Zvezde bio je Nedović sa 16 poena, dok su Gedraitis i Gilespi ubacili po 14, a Teodosić 13 poena.

    Za Partizan je Panter završio sa 17 poena, Doužer sa 12, a Naneli i Kaminski sa po 11.

  • 21:53

    37' - Zvezda ima 77:68 na 3:20 do kraja

    Panter je pogodio trojku pod faulom, a onda i dodatno bacanje, dok je i Kaminski ubacio dva slobodna bacanja, pa je Partizan prišao na 12 poena zaostatka.

    Odmah posle toga i trojka Kaminskog koji smanjuje na devet poena zaostatka, pa Sferopulos mora da zove tajm-aut. Serija 9:0 za crno-bele.

  • 21:44

    34' - Zvezda na "plus 19"

    Pogađa Smit sa poludistance, ali samo da smanji zaostatak Partizana na 71:55. Zvezda i dalje kontroliše sve bez mnogo muka, naročito posle tri trojke - Hanga, Jago, a onda i Nedović preko ruke za 74:55.

  • 21:33

    Kraj treće četvrtine - Zvezda vodi 65:48

    Ova deonica pripada Partizanu, ali samo 19:15, što je nedovoljno posle onih "minus 21" na poluvremenu.

    Konačno nešto konstantnija igra u napadu crno-belih, međutim, Zvezda predvođena sjajnim Milošem Teodosićem kontroliše dešavanja i za sada ne mora nimalo da brine.

    Panter i Kaboklo sa 11 i 10 poena su jedini dvocifreni u Partizanu, Naneli ima devet. U Zvezdinom sastavu najefikasniji je Gilespi sa 14 poena, 11 ima Teodosić, a Nedović i Gedraitis po devet.

  • 21:16

    25' - Zvezda održava prednost

    Rezultat je 55:36 posle polovine treće deonice.

    Naneli je na početku pogodio trojku, ali nije to probudilo crno-bele koji se i dalje muče da u seriji postižu poene.

    U ovoj četvrtini je 7:5 za Partizan, ali zaostatak je i dalje ogroman.

  • 20:52

    Poluvreme - Zvezda dominira za 50:29!

    Nedović pogađa trojku u poslednjem minutu poluvremena nakon loše odbrane pik-en-rola Partizana. Uz to, Partizan u napadu ne uspeva niti da iznudi faulove niti da izgradi neke konkretnije akcije koje bi dovele do lakših poena. Na kraju, Teodosić u poslednjim sekundama pogađa trojku da zaokruži Zvezdin učinak na ravno 50 ubačenih poena.

    Zvezda na poluvreme odlazi sa ogromnim 21 poenom prednosti, a predvodi ih Fredi Gilespi sa 10 poena, Gedraitis ima devet, Hanga osam, a Nedović sedam.

    Sa druge strane, Partizan ima čak devet izgubljenih lopti. Najefikasniji je Panter sa devet poena, dok Doužer ima sedam.

  • 20:43

    17' - Zvezda vodi 42:23

    Zvezda je u jednom trenutku stigla i do 36:16, što je bila najveća prednost na meču.

    Posle treće lične greške Bruna Kabokla, Jago je poenima sa linije za slobodna bacanja vratio prednost Zvezde na "plus 19" na 3:41 do kraja poluvremena.

    Čak 42 poena je dozvolio Partizan rivalu za samo 16 i po minuta igre.

  • 20:32

    13' - Zvezda u transu, vodi 32:16

    Teodosić trojkom otvara drugu četvrtinu za 27:13, a Džejlen Smit potom uzvraća prvom trojkom Partizana na meču.

    Potom i Rokas Gedraitis pogađa trojku za "dupliranje", pošto je Zvezda ubacila dvostruko više poena od večitog rivala.

  • 20:27

    Kraj prve četvrtine - Zvezda vodi 24:13

    Loša prva četvrtina Partizana, a odlična za Partizan. U jednom trenutku je bilo i 20:9 za crveno-bele, koji su kažnjavali slabu igru crno-belih pod košem, ali su i pogodili tri važne trojke.

    Partizan je ubacio samo četiri koša iz igre i sve u prvih sedam i po minuta.

    Na kraju Gilespi pogađa osmim poenom za novih "plus 11".

  • 20:14

    7' - Partizan se muči u napadu, 14:6 za Zvezdu

    Hanga pogađa drugu Zvezdinu trojku na meču i to nakon nekoliko slabo iskreiranih napada Partizana, koji se muči u napadu.

    A onda u sledećem napadu Hanga pogađa sa osam metara i to od tablu, pa Zvezda ima "plus osam".

image