Uzbudljiv start EP u vaterpolu, pobede Hrvatske i Crne Gore posle peteraca

Vaterpolisti Hrvatske pobedili su u Dubrovniku posle boljeg izvođenja peteraca selekciju Španije rezultatom 14:12 u meču prvog kola grupe A na Evropskom prvenstvu. Crna Gora, takođe posle penala, bolja od Francuske 20:19. U Grupi B, Italija ubedljiva protiv Gruzije 22:5, dok je Grčka sa 10:8 bila bolja od Mađarske

Već prvo kolo vaterpolo Evropskog prvenstva donelo je velika uzbuđenja i čak dve utakmice koje su završene izvođenjem peteraca. obe u okviru Grupe A.

Hrvatska je posle velike borbe savladala Španiju, posle peteraca, a u regularnom delu završen je bez pobednika, 9:9.

Najefikasniji u selekciji Hrvatske bili su Loren Fatović i Luka Bukić, koji su postigli po dva gola. Po dva pogotka za Španiju dali su Mark Gonfaus Larumbe, Alvarto Ortega Granados, Felipe Roha Perone i Bernat Karne Sanahuja.

U prvom meču grupe, Crna Gora je posle velike muke i boljeg izvođenja peteraca bila bolja od Francuske.

Meč je u regularnom delu završen rezultatom 10:10, a utakmica je rešena u desetoj penal seriji, pošto Francuz Igo Kruzija nije iskoristio peterac, dok je za Crnu Goru siguran bio Aleksa Ukropina.

Selekcija Italije je u prvom kolu grupe B u Zagrebu savladala Gruziju rezultatom 22:5.

Najefikasniji u selekciji Italije bio je Andrea Fondeli, koji je postigao pet golova. Najbolji u selekciji Gruzije sa dva gola bio je Stefan Pješivac.

U okviru iste grupe, selekcija Grčke pobedila je u Zagrebu reprezentaciju Mađarske 10:8. Po dva gola za Grčku postigli su Angelos Vlahopulos, Joanis Funtulis, Kanakakis Argiropulos i Konstantinos Kakaris. U reprezentaciji Mađarske najbolji je bio Đerđo Fekete sa tri gola.

U petak će biti odigrani mečevi prvog kola u grupama C i D.

Srbija će od 17 časova u Zagrebu igrati protiv Izraela u meču prvog kola grupe C.