Sport

Vaterpolisti Srbije na Badnje veče u Sabornom hramu u Zagrebu

"Delfini" i predstavnici VSS prisustvovali su liturgiji uoči Božića

Srpski vaterpolisti, stručni štab i predstavnici Vaterpolo saveza Srbije na Badnje veče prisustvovali su liturgiji u Sabornom hramu Srpske pravoslavne crkve u Zagrebu.

Vaterpolo reprezentacija Srbije se trenutno nalazi u Hrvatskoj, gde je u toku Evropsko prvenstvo, a njihova pojava pozdravljena je od strane prisutnih predstavnika srpskog naroda.

Oni su poželeli uspeh "delfinima" na Evropskom prvenstvu, a kako je saopšteno iz VSS, u prepunom hramu, administrator Eparhije Zagrebačko-Ljubljanske i episkop buenosairski i južno-centralnoamerički Kiril, poželeo je vernicima srećan Badnji dan i Božić.

Po završetku službe vaterpolo selekcija bila je gost na prijemu u prostorijama crkve, kojem su prisustvovali brojni predstavnici Srba u Hrvatskoj. Vaterpolistima je puno uspeha poželela i ambasador Srbije u Hrvatskoj Jelena Milić.

Srbija je na startu Evropskog prvenstva savladala Izrael 22:1, a na Božić će od 19.00 igrati protiv Nemačke. U utorak ih potom očekuje meč protiv Malte, nakon čega bi "delfini" trebalo da učestvuju u plej-ofu za plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva.

image