Nadal odustao od Australijan opena - javio se i poručio: Odoh kući!

Proslavljeni teniser ističe da nije spreman da se takmiči na grend slemu i da će pokušati da se što bolje spremi za proleće

Rafael Nadal neće učestvovati na Australijan openu, najnovija je vest koju je u nedelju ujutro saopštio slavni teniser.

Španac se oglasio na društvenim mrežama, gde je saopštio svojim navijačima da se vraća u domovinu posle povrede koju je doživeo na turniru u Brizbejnu.

"Zdravo svima, tokom mog poslednjeg meča u Brizbejnu imao sam mali problem sa mišićem koji me je, kao što znate, zabrinuo. Kada sam stigao u Melburn, imao sam priliku da napravim magnetnu rezonancu i imam mikro-razderotinu na mišiću, ne na istom delu gde sam imao povredu i to je dobra vest", počeo je Nadal.

"Trenutno nisam spreman da se takmičim na maksimalnom nivou u mečevima od pet setova. Letim nazad u Španiju da vidim svog doktora, da se lečim i odmorim. Naporno sam radio tokom godine za ovaj povratak i kao što sam uvek spominjao moj cilj je da za tri meseca budem na svom najboljem nivou."

Nadal je trebalo da učestvuje na Australijan openu, gde je pre godinu dana odigrao prvi i jedini turnir u 2023. godini.

"U okviru tužnih vesti za mene što nisam u mogućnosti da igram pred neverovatnom publikom u Melburnu, ovo nije baš loša vest i svi ostajemo pozitivni sa napretkom za sezonu. Zaista sam želeo da igram ovde u Australiji i imao sam priliku da odigram nekoliko mečeva koji su me učinili veoma srećnim i pozitivnim. Hvala svima na podršci i vidimo se uskoro", istakao je Nadal.

Osvajač 22 grend slem trofeja učestvovao je na turniru u Brizbejnu gde ga je u četvrtfinalu savladao Australijanac Džordan Tompson i to nakon što je Nadal imao tri meč lopte.