Dobra vest za Novakove navijače – zakazan prvi trening posle povrede zgloba

Najbolji teniser sveta posle nekoliko dana pauze vraća se na teren i počinje pripreme za prvi grend slem u sezoni

Novak Đoković doživeo je povredu zgloba desne ruke tokom nastupa za Srbiju na Junajted kupu u Pertu i nije bilo poznato tačno u kakvom je stanju.

Nekoliko puta je izjavio da očekuje da će biti spreman za početak Australijan opena, ali je navijače brinulo što je tokom mečeva sa Češkom i Australijom bilo očigledno da trpi jake bolove.

Nakon poraza u četvrtfinalu, uzeo je nekoliko slobodnih dana i propustio početak treninga na Rod Lejver Areni, ali je sada stigla dobra vest.

Organizatori turnira su objavili da će Đoković trenirati na najvećem stadionu u kompleksu, u utorak od 16.15 po lokalnom vremenu.

"Nikada ne znate šta može da se desi. U poslednja dva od tri nastupa sam bio povređen neposredno pred Australijan open i oba sam uspeo da osvojim. Nadam se da sada neću biti povređen, na tome ćemo raditi – da dovedemo moje telo u pravo i najbolje stanje kako bih se takmičio, nadam se, tokom čitavog Australijan opena", rekao je između ostalog svetski "broj 1".

On je u Melburn stigao ponovo kao prvi favorit za osvajanje trofeja koji je u karijeri dizao već deset puta.

Novak će neposredno pre početka takmičenja učestvovati u humanitarnoj egzibiciji zajedno sa Arinom Sabalenkom, Stefanosom Cicipasom i Marijom Sakari.

Organizatori su odredili i termin žreba koji će biti održan 11. januara oko tri sata posle ponoći po našem vremenu.

Australijan open na programu je od 14. do 28. januara i igra se za nagradni fond od 58.910.000 dolara.