Nadal je mogao da se oporavi za Australijan open, ali...

Australijski kontinent ponovo je bio baksuzan za čuvenog Španca, ali je on i pored toga mogao da bude spreman za prvi grend slem

Rafaelu Nadalu biće potrebno oko nedelju dana da se oporavi od povrede zadobijene tokom nastupa na turniru u Brizbejnu, prenose španski mediji.

Nadal se vratio takmičenjima nakon godinu dana pauze zbog povrede, ali je novi korak unazad doživeo u Brizbejnu, kada je na prvom turniru osetio bol u mišiću.

Zaustavljen je u četvrtfinalu od Džordana Tompsona, a potom je odustao i od Australijan opena, iako je mogao da se oporavi.

"Nova Nadalova povreda je drugačija i manje teška od prethodne", piše madridski "As".

"Biće mu potrebno oko nedelju dana za oporavak, ističu specijalisti za ovakve probleme", dodaje se u tekstu.

Njegovi navijači mogu da budu zadovoljni jer ga ne očekuje duga pauza, uprkos razočaranju što ga neće biti u Melburnu, gde je dva puta dizao pehar.

Međutim, "bik sa Majorke" u Australiji doživeo mnogo pehova, a španska "Marka" ističe da mu je ovo čak 12. povreda na tamošnjem tlu  pre ili za vreme prvog gren slema sezone. Čak tri puta je zato odustao od takmičenja u Melburnu, dva puta u Brizbejnu, a jednom na ATP kupu.

Više puta je zbog povreda gubio mečeve – jednom i u finalu, kada je 2014. protiv Stena Vavrinke veći deo statirao zbog problema sa leđima.

On je istakao da se vraća u Španiju gde mu sledi novi oporavak, tako da još nije poznato kada će se vratiti na teren. Očekuje se da zaigra na mastersima u Majamiju i Indijan Velsu, dok bi 3. marta u Las Vegasu trebalo da odigra egzibiciju protiv Karlosa Alkaraza.

Ipak, već je potvrdio da želi potpuno spreman da bude za Rolan Garos i Olimpijske igre u Parizu, koje će takođe biti igrane u Bulonjskoj šumi.

"Naporno sam radio tokom godine za ovaj povratak i kao što sam uvek spominjao moj cilj je da za tri meseca budem na svom najboljem nivou", zaključio je Nadal.