Sport

Revolucionarni potez u Evroligi, sprema se uvođenje "trejdova"

Kako prenose brojni mediji, pozivajući se na izjavu direktora borda Evrolige, elitno evropsko takmičenje uskoro će uvesti princip razmene igrače, odnosno "trejdova"

Nešto što je u NBA ligi uveliko praksa i verovatno i jedan od najzanimljivijih delova transfera, uskoro bi mogao biti deo i Evrolige.

Elitno evropsko takmičenje radi na uvođenju razmena igrača između dva ili više tima, odnosno popularnim "trejdovima".

Informaciju prenose brojni evropski i košarkaško-specijalizovani mediji, koji se pozivaju na reči Gorana Šašića, direktora borda Evrolige.

Srpski stručnjak koji je godinama na određenim pozicijama u Evroligi, navodi da bi sistem "trejdova" mogao da zaživi već od naredne sezone.

"Ostaje nam da razmišljamo kako da razvijemo nešto za dobrobit sporta, kao što smo pre četiri godine smatrali da se loša praksa raskida rešava osnivanjem Arbitražnog suda za rešavanje sporova Evrolige, a Uprava Evrolige kontroliše zaostale obaveze. Naš zaključak je da treba ravnomerno da raspodelimo odgovornost za rezultate i radićemo sa Evroligom i ELPA na uvođenju principa trejda koji bi mogao da se primenjuje već od sledeće sezone kako bi klubovi mogli da razmenjuju igrače", izjavio je Šašić.

image