Kecmanović imao meč lopte, pa ispao - besneo na sudiju, loptica prošla kroz mrežu?

Srbin nije uspeo da okonča meč u dva seta, a u završnici trećeg dogodila se situacija u kojoj je smatrao da je žestoko oštećen

Miomir Kecmanović ispao je u osmini finala turnira u Adelejdu, pošto je bolji od njega bio Britanac Džek Drejper i to posle velike drame - 5:7, 7:6, 7:6.

Srpski teniser je imao meč loptu u taj-brejku drugog seta koju nije iskoristio, a sporna situacija dogodila se u taj-brejku trećeg seta, kada ga je sudija navodno oštetila.

U duelu 55. i 62. tenisera sveta, Kecmanović je poveo posle brejka koji je napravio u 12. gemu prvog seta, pripavši mu rezultatom 7:5.

U drugom se igralo gem za gem, da bi u odlučujućem gemu Kecmanović imao meč lopte pri rezultatu 8:7 i 9:8. Ipak, Britanac je uspeo da preživi.

A onda u trećem setu, kada se ponovo stiglo do taj-brejka, pri rezultatu 5:5 dogodila se sporna situacija. Kecmanović se žalio sudiji da je loptica posle udarca Drejpera prošlo kroz mrežu i da je to morao da bude poen za Srbina.

Ipak, sudija je odbijala njegovu žalbu, tvrdivši da nije bilo ničeg spornog, pa je taj poen pripao Drejperu. Tu meč loptu, kao i još jednu, Kecmanović je uspeo da spasi, ali ne i treću, pa je Drejper prošao u četvrtfinale.

Posle ispadanja sa turnira u Adelejdu, Kecmanović bi narednog ponedeljka trebalo da zabeleži pad od dve pozicije i da bude 57. igrač sveta.