Sport

Hamad i Olga fenomenalni u kvalifikacijama za Australijan open, Natalija ispala

Dvoje srpskih tenisera zabeležilo je pobede u kvalifikacijama za prvi grend slem sezone, dok je Natalija Stevanović poražena
Hamad i Olga fenomenalni u kvalifikacijama za Australijan open, Natalija ispalaGetty © Paul Kane / Stringer

Hamad Međedović je na startu kvalifikacija za Australijan open dobio zvučno ime, pošto mu je rival bio Marko Čekinato, nekada 16. teniser sveta. Ali srpski predstavnik ga je potpuno razbio - rezultat je bio 6:1, 6:1.

Međedović je kao 113. igrač sveta stigao do trijumfa posle samo 51 minuta igre, pa se nije mnogo potrošio. On će morati da ostvari još dve pobede kako bi se plasirao u glavni žreb turnira u Melburnu.

Sledeći rival mu je Abdulah Šelbajh, 20-godišnjak iz Jordana, koji je takođe krajem 2023. igrao na "Nekst džen" turniru koji je Međedović i osvojio.

Što se tiče Olge Danilović, i ona je izgubila tek dva gema, savladavši Irinu Šimanovič iz Belorusije 6:2, 6:0.

Danilovićeva je provela samo 72 minuta na terenu i sada je u drugom kolu kvalifikacija očekuje meč protiv 155. teniserke sveeta, Zejnep Sonmez.

Za to vreme, natalija Stevanović nije uspela da se plasira u drugo kolo kvalifikacija, pošto je izgubila od 573. teniserke sveta, Australijanke Maje Džoint. Domaća teniserka je slavila 3:6, 6:1, 5:7.

image