Sport

Ruskinja uzela pasoš Australije, pa zažalila: Ne vole me, srećni su kad izgubim

Ruskinja iz Tambova već gotovo 10 godina nastupa pod zastavom Australije, ali je nepravedan odnos tamošnjeg saveza boli i rešila je da o tome javno progovori
Ruskinja uzela pasoš Australije, pa zažalila: Ne vole me, srećni su kad izgubimGetty © Chris Hyde / Stringer

Ruskinja Arina Rodionova, koja od 2014. godine predstavlja Australiju, doživela je poraz u kvalifikacijama za Australijan open, nakon čega je žestoko kritikovala tenisku asocijaciju te zemlje.

Iako je najbolje plasirana australijska teniserka i nalazi se nadomak prvih 100 na VTA listi, ona nije dobila "vajldkard" za učešće na prvom grend slemu, već je morala da se takmiči u kvalifikacijama.

U prvom kolu kvalifikacija, Rodionova je izgubila 6:3, 6:4 od slabije plasirane Francuskinje Leolije Žanžan. Njena izjava je potom privukla dosta pažnje.

"Mislim da su oni sada zadovoljni mojim porazom i to je ono što me ljuti. Ovo je sve počelo godinama unazad. Toliko je stvari iza kulisa koje mi jasno pokazuju da im se ne dopadam. Nije to jasno samo meni, nego svim teniserima iz Australije", počela je Rodionova svoju "paljbu" po Tenis Australiji.

"To nije baš neka tajna, svi to znaju i pomalo je smešno da su tom odlukom odlučili da sve ovo pokažu javno. Ne znam kako ni da opravdam njihovu logiku Imala sam odličnu godinu i uradila sve što sam mogla da zaslužim 'vajldkard'. Jednostavno me ne vole", rekla je Rodionova.

Ona je posle teške povrede zgloba u 2023. godini dominirala na manjim ITF turnirima- Upisala je čak 78 pobeda i osvojila sedam trofeja. Sa 302. mesta na VTA listi, popela se do 105. pozicije.

Time što nije dobila "vajldkard", Rodionova je ostala i bez najmanje 94.000 dolara, koliko se dobija za poraz u prvom kolu glavnog žreba.

Rodionova je istakla na konferenciji i da nije stvar u novcu, ali i da ju je čitav stres zbog ove situacije koštao i u meču protiv Francuskinje Žanžan.

image