Srbija je u četvrtfinalu, "delfini" bolji od Francuza

Vaterpolo reprezentacija Srbije, izborila je plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva, pošto je savladala selekciju Francuske sa 14:10. Naredni rival Srbije je Mađarska

Uz dosta muka i u poprilično neizvesnoj i uzbudljivoj utakmici, Srbija je uspela da upiše bitnu pobedu.

Izabranici selektora Uroša Stevanovića, prvi put na turniru suočili su se sa situacijom u kojoj nisu apsolutni favoriti i za nekoliko klasa bolji rival.

"Delfini" su u dosadašnjem toku Evropskog prvenstva u Hrvatskoj, "potopili" Izrael, Nemačku i Maltu.

Ovoga puta, Stevanovićevi momci došli su do pobede nakon preokreta i boljom igrom u drugom poluvremenu.

Srbija je nakon prve četvrtine u meču sa Francuskom, imala prednost od 3:2.

Nivo igre je u drugoj deonici opao, što protivnik koristi da dođe do preokreta i vođstva.

Na poluvreme se otišlo sa nerešenim rezultatom (6:6), da bi Srbija mnogo bolje otvorila treću četvrtinu, koju je potom privela kraju sa 3:1 i tako stekla prednost od dva gola pred poslednji period igre.

Pokušavala je Francuska da uhvati ponovo priključak, ali ni u raspodeli snaga sa mnogo golova u mreži na obe strane, nisu napravili preokret.

Srbija je na miran način privela meč kraju i došla do pobede.

Pored pobede koja je označila plasman u četvrtfinale turnira, Srbija je trijumfovala u "osvetničkoj" utakmici, pošto se revanširala Francuzima za poraz na prošlom šampionatu Evropu, zbog kojeg su "delfini" ispali u drugu diviziju u Evropi.

Naredni rival "delfina" na šampionatu Evrope jeste selekciaj Mađarske, koja je u četvrtfinale prošla kao prvoplasirana ekipa u svojoj grupi.

Meč Srbije i Mađarske na programu je u petak.