Sport

Matić spušta loptu u Renu: Moja greška...

Srpski fudbaler, Nemanja Matić, najavio je danas da se vraća u Ren i da će zajedno sa rukovodstvom kluba doneti odluku o narednim koracima
Matić spušta loptu u Renu: Moja greška...Getty © Emilio Andreoli

Nemanja Matić je prihvatio odgovornost za zbrku nastalu njegovim iznenadnim odlaskom iz Rena.

Ren je izdao saopštenje u kom je kritikovao Matića i naveo da čeka njegovo objašnjenje, odlučan da "preduzme sve neophodne mere kako bi zaštitio svoje interese".

"Matićevo ponašanje je u potpunosti neshvatljivo, posebno kada dolazi od iskusnog igrača sa ugovorom do 2025. godine. Klub ističe da je svaki uslov neophodan za normalnu integraciju Nemanje Matića i njegovog okruženja ispunjen sa najvećom transparentnošću. Ren se uvek trudio da svojim igračima, strancima posebno, obezbedio najbolje moguće uslove da pokažu svoje najbolje na terenu", navedeno je u saopštenju francuskog kluba.

Matić se oglasio na društvenim mrežama, želeći da pojasni situaciju u kojoj se našao i u koju je stavio francuski klub.

"Zbog moje greške, nisam uspeo da moju privatnu situaciju prilagodim profesionalnoj. Nisam uspeo da upišem decu u internacionalnu školu, u koju su išli od početka školovanja. Zato sam bio odsutan u prethodna tri dana, da bih probao da rešim ovaj veliki problem za mene i moju porodicu", napisao je Matić i dodao da se vraća u klub i da će "zajedno sa čelnicima kluba doneti odluku o narednim koracima".

Matić je istakao je da je prošlog leta bio počastvovan pozivom Rena da postane važan deo ambicioznog projekta.

"Posle šest meseci u klubu mogu samo da potvrdim da je naš klub postao izuzetan, naročito za mlade igrače", dodao je on.

image