Selektor vaterpolista: Srbija nije dala maksimum, imali smo šansu pre peteraca

"Delfini" su ispali od Mađara i sada će se boriti za plasman od petog do osmog mesta na kontinentalnom takmičenju

Vaterpolisti Srbije doživeli su bolan poraz u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Hrvatskoj, pošto su izgubili od Mađarske posle penal-serije 15:14.

U regularnom delu meča bilo je 10:10, ali je greška Marka Radulovića kada mu je ispala lopta pri izvođenju peterca bila presudna da Mađarska bude ta koja će igrati u polufinalu u Zagrebu.

Selektor Srbije Uroš Stevanović posle meča je istakao da je Mađarska zaslužila prolaz dalje, jer "delfini" nisu uspeli da pruže svoj maksimum.

"Čestitao bih reprezentaciji Mađarske na zasluženom prolazu u polufinale. Mnogo bolje su ušli u meč, imali su veću želju, iz te želje agresivnost, plivanje i hrabrost u napadu. Mi smo im parirali celu utakmicu, na kraju okrenuli, ali su i oni okrenuli i došli smo do penala. Imali smo šansu da završimo i mi i oni pre toga, ali zasluženo su ušli u polufinale", rekao je Stevanović.

Na pitanje da li je umor uticao na sve, jer je Srbija odigrala meč više, selektor "delfina" ne misli tako.

"Ne može Mađarska da bude svežija od nas. Jeste da smo igrali osminu finala, to je bila prva jača utakmica. Da smo pristupili i igrali kao protiv Francuske, igrali bi mnogo bolje u ovom četvrtfinalu. Igrali smo u prevelikom grču i nismo dali svoj maksimum, to je sigurno."

Preostale su još dve utakmice za plasman od 5. do 8. mesta.

"Svaka utakmica za nas je važna. Ovo je prvo takmičenje za nas da smo blizu kompletnog sastava. Moramo te dve utakmice da iskoristimo da se spremimo za Svetsko prvenstvo i da izvadimo vizu za Olimpijske igre, to je glavni cilj", zaključio je Stevanović.