Mari: Ni Novak se ne smeje kada izlazi na teren

Nekada najbolji teniser sveta dao je neke interesantne odgovore uoči novog nastupa na Australijan openu

Endi Mari je pet puta igrao u finalu Australijan opena. Četiri je izgubio od Novaka Đokovića, a jedan od Rodžera Federera. Ipak, uoči novog grend slema u Melburnu, Britanac se nalazi u drugačijoj fazi karijere.

On je sada daleko od igrača koji spadaju u krug favorita, a težak posao imaće već na startu turnira.

Njemu će rival biti 30. nosilac Argentinac Tomas Martin Ečeveri. Razgovarajući s medijima uoči turnira, Mari je bio upitan kako pristupa mečevima kada zna da nije u najboljoj formi i da li koristi neke metode koje bi mogle da ga nasmeju i opuste pred izlazak na teren.

Njegov odgovor je bio nešto drugačiji nego što su možda mediji očekivali.

"Ne, nikako neću u Melburnu izaći na teren kikoćući se. To se neće desiti. Više se tu radi o tome kako se nositi sa frustracijom i razočaranjem kada igrate. Ne vidim ni da se Novak (Đoković) smeje i zbija šale kada igra svoje mečeve. Nikada nisam video takve ni Rodžera (Federera) ni Rafu (Nadala). Ne radi se o tome", podvukao je Mari.

Britanac je dodao da su u pitanju drugačije stvari koje pomažu.

"Biće da je pre do toga kako tretirate sebe u tim trenucima, možda je bolje biti blaži prema sebi, ljudima oko tebe, smanjujući očekivanja, konrolišući ono što možete da kontrolišete", dodao je Mari.