Sport

Partizan u transu do sulude pobede - Arena i sa "minus 24" progutala Makabi

Ekipi Željka Obradovića je u jednom trenutku pretila prava katastrofa, ali su crno-beli stigli do ogromnog trijumfa i 11. pobede u Evroligi ove sezone
Partizan u transu do sulude pobede - Arena i sa "minus 24" progutala Makabi© Dusan Milenkovic/ATAImages

Košarkaši Partizana savladali su Makabi u spektakularnom preokretu u Beogradskoj areni 88:79, uprkos tome što su već posle prvih pet minuta utakmice imali 16 poena zaostatka.

Crno-beli kao da se na startu meča nisu pojavili pred 20.000 svojih navijača, pa su Izraelci bez većih problema uspeli da u jednom trenutku stignu i do 24 poena razlike.

Ali u Areni je uz pravu podršku sve moguće. Malo se probudio Partizan u drugoj četvrtini, pokazao prve obrise one prave energije, no, osam trojki Makabija zadržao ih je na čak 16 poena zaostatka posle prvih 20 minuta igre.

A onda u nastavku - rapsodija. Ubacio je Partizan u šestu brzinu, Makabi se izgubio u vrtlogu Arene, pa su crno-beli već do kraja treće deonice uspeli da izjednače rezultate. Samo u tih 10 minuta su slavili 31:15.

Nastavili su puleni Željka Obradovića sjajno i u četvrtoj četvrtini. Trojke Smailagića, Jaramaza i Doužera praktično u nizu slomile su sve nade Makabija, koji u drugom poluvremenu nije pogodio nijedan šut za tri poena.

Na kraju je Pi-Džej Doužer završio meč sa 23 poena, Džejms Naneli je uz 20 imao i devet skokova, dok je dvocifren bio i Bruno Kaboklo sa 11 poena. Na susret je u poslednjoj sekundi pečat trojkom stavio i kapiten Kevin Panter, za siguran trijumf sa ivice ponora.

U Makabiju je najbolji bio Vejd Boldvin sa 19 poena, dok je Roman Sorkin ubacio 14 poena.

  • 12. jan 2024 • 22:36

    22:36

    Kraj - pobeda Partizana 88:79 posle ogromnog preokreta!

    Velika pobeda Partizana u Beogradskoj areni, nakon što su otvorili meč katastrofalno. Bilo je 16:0 za Makabi na početku, bilo je u jednom trenutku i 24 poena prednosti, ali sve to su crno-beli nadoknadili.

    Uspeli su da ostanu smireni u završnici, imali malo sreće i sa promašajima gostiju, da bi stigli do izuzetno važne pobede i sada crno-beli imaju skor 11-10 u Evroligi!

  • 22:22

    35' - Partizan vodi 80:71

    Ode i poslednji tajm-aut za Makabi sada, jer Partizan ima devet poena prednosti. Nova trojka Doužera iz ćoška, potom pogodak Pantera sa poludistance i to je serija 13:2 crno-belih.

    U drugom poluvremenu rezultat je 44:19 za Partizan!

  • 22:14

    32' - Trojke Jaramaza i Smailagića za 75:69

    "Isekle" su malo sudije igrače Partizana spornom odlukom, ali onda serija Partizana 5:0 i to posle važne trojke Alena Smailagića, a onda u narednom napadu i Ognjen Jaramaz postiže trojku za seriju 8:0 i šest poena prednosti.

  • 22:05

    Kraj treće četvrtine: Partizan - Makabi 67:67

    Odlična odbrana Partizana, a onda u kontri Zek Ledej uspeva da zakuca pod faulom, pa je završio i na liniji za slobodna bacanja. Pogodio je Ledej i doneo Partizanu tri poena prednosti.

    Ovo je bio ujedno i prvi put da je Partizan poveo na meču, na 40 sekundi pre kraja treće četvrtine.

    Do kraja deonice, Boldvin je pogodio jedno bacanje za Makabi, Jaramaz na drugoj strani promašio šut za tri poena, a onda Boldvin pogađa uz zvuk sirene za izjednačenje.

    Strašna četvrtina Partizana - 31 ubačen poen i to bez Pantera i Doužera!

  • 21:55

    Spektakl u Areni - Partizan izjednačio na 60:60

    Još jednom je Uroš Trifunović pogodio važnu trojku da vrati Partizan na šest poena zaostatka. Naneli potom pogađa sa linije penala, a posle greške Makabija u napadu, Ledej pogađa trojku za 58:60.

    Posle nove odlične odbrane crno-belih, i Ledej pogađa sa poludistance za izjednačenje - 60:60, a bilo je 24 poena prednosti za goste.

  • 21:46

    25' - Partizan je prišao na 51:56

    Konačno Partizan uspeva da svede prednost rivala na nešto podnošljivije. Kaboklo u seriji poena, pogađa i Naneli dva puta u nizu za dva, a onda odmah i za tri poena i to je samo pet poena zaostatka na 15 minuta do kraja susreta.

    Za sada 15:4 u ovoj deonici za crno-bele.

  • 21:20

    Kraj prvog poluvremena - 36:52 za Makabi

    Taman je Partizan uspeo da se spusti na 31:44 i 13 poena zaostatka. Ipak, dve trojke u poslednjih 40 sekundi druge četvrtine, obe Blata, kaznile su ponovo crno-bele.

    Pi-Džej Doužer je najbolji na terenu sa 16 poena, Naneli je ubacio 10, ali moraće Partizan sa još drugih igrača da se razigra ako misle da u drugom poluvremenu stignu do velikog preokreta.

    Čak osam trojki Makabija i to dodatno otežava posao crno-belima.

  • 21:13

    18' - Naneli pogađa trojku za 29:44

    Druga trojka Nanelija, zbog koje Makabi traži drugi tajm-aut u ovoj četvrtini. Ovo je serija 14:5 za crno-bele, kojom su uspeli da se "spuste" na 15 poena zaostatka.

    I dalje je to daleko od onoga gde crno-beli žele da budu, ali se bar konačno vidi neka energija u Obradovićevoj ekipi.

  • 20:58

    14' - Nastavljaju se problemi za Partizan (15:39)

    I u drugoj četvrtini sve po starom, vodi Makabi 10:4 u prva tri i po minuta nastavka. Trojke Veba i Klivlenda su napravile problem, a dodatni problem je i što Kevin Panter ima već tri lične greške.

    Neverovatno loša odbrana crno-belih, a uz to je i napad bezidejan i bez energije.

  • 20:50

    Kraj prve četvrtine - najgorih 10 minuta Partizana ove sezone

    Rezultat je 29:11 za Makabi, ne pamti se ovako loša igra Partizana koji kako je počeo meč, dobro da je i postigao 11 poena.

    Sa druge strane, u odbrani takođe ništa ne funkcioniše, pa su se razigrali Lorenco Braun sa sedam poena, Roman Sorkin sa šest i Džoš Nibo sa pet. Mnogo posla će imati Željko Obradović da prodrma ekipu.

image