Hrvati u polufinalu na Mađarsku, a mogli na Srbiju - "delfini" saznali sledećeg rivala na EP

Vaterpolisti Hrvatske plasirali su se u polufinale Evropskog prvenstva, čija se završnica odigrava u Zagrebu, nakon što su u petak uveče savladali Grčku 13:8

Hrvati su time opravdali ulogu favorita, pa će u borbi za veliko finale igrati protiv Mađarske, a ne Srbije, koja je propustila veliku priliku da stigne do završnice turnira.

"Barakude" su prelomili meč protiv Grka u trećoj četvrtini koja im je pripala rezultatom 4:0. Osim Hrvata, u polufinale su stigle i selekcije Španije i Italije.

Španci, aktuelni prvaci sveta, opravdali su ulogu velikog favorita protiv Rumunije, pošto su slavili 24:7. Već posle 6:2 nakon prvih osam minuta, bilo je jasno u kom pravcu će teći taj susret.

I u poslednjem četvrtfinalu u Zagrebu, Italija je savladala Crnu Goru 14:8. "Ajkule" su dobro počele meč dobivši prvu deonicu 5:4, ali je Italija odmah odgovorila sa 5:0 i od tada su dominirali do kraja susreta.

Polufinala Španija - Italija i Mađarska - Hrvatska na programu su u nedelju 14. januara, dok je finale na programu 16. januara.

Ovim je i Srbija saznala svoje rivale u razigravanju za plasman od petog do osmog mesta. "Delfini" će igrati prvo protiv Grčke, a onda protiv ili Rumunije ili Crne Gore, u zavisnosti od rezultata u nedelju.