Novak napada 25. grend slem titulu: Zglob me više ne boli, sam sebi sam najveća pretnja

Novak Đoković u nedelju počinje odbranu trofeja na Australijan openu, a na konferenciji za medije rekao je da je povreda zgloba prošlost, ko i da je sam sebi najveća pretnja na turniru koji je osvajao 10 puta u karijeri

Novak se u Melburnu oseća kao kod kuće, o čemu svedoči i 10 osvojenih grend slemova na "Rod Lejver areni", ali Đoković želi da još jednom uspešno započne sezonu, koja bi mogla da mu bude jedna od najuspešnijih u karijeri.

"Sam sebi sam najveća pretnja, to je uvek tako, a onda i svi drugi najbolji teniseri sveta. Od nekih se očekuje više nego od drugih, ali ovo je slem, 128 igrača. Zna se šta slemovi znače u našem sportu, na ovim turnirima svi žele da odigraju najbolje", rekao je Novak na konferenciji za medije.

Srpski teniser imao je u prethodnom periodu povredu zloba ruke, ali kaže da je to iza njega.

"Zglob mi je dobro. Imao sam vremena od poslednjeg meča sa De Minorom do sada. Dobro treniram, ne osećam bol na treninzima, videćemo kako će dalje biti. Nije ozbiljno kao povrede koje sam imao 2021. i prošle godine, to su bile teže povrede. Ne mogu da predvidim hoće li se vratiti", rekao je Đoković.

Najbolji svetski teniser prokomentarisao je i novinu u Melburnu - turnir će početi u nedelju, dan ranije nego što je to uobičajeno, kako bi se izbeglo igranje mečeva duboko u noći.

"To je jedan od motiva da se počne u nedelju. Rolan Garos takođe počinje u nedelju, to će pomoći da se bolje organizuje raspored kako ne bi bilo prekasnih mečeva. Hajde da vidimo kako će ispasti", izjavio je prvi nosilac u Melburnu.

Olimpijska godina je i nova prilika da Đoković napadne zlatni slem (osvajanje sva četiri grend slem turnira uz zlatno na Olimpijskim igrama).

"Ne krijem svoje ciljeve - želim da osvojim svaki slem, ali samo se nadam sada da mogu da počnem sezonu pobedom u Melburnu. Ovo je teren na kojem sam postizao velike stvari. Nadam se da mogu da budem blizu nivoa koji sam prikazao prošle godine, to je bio jedan od najviših nivoa koje sam prikazao u svojoj karijeri. Duga je godina, prvo da vidimo šta će biti u Melburnu", rekao je Đoković.

Novak napad na 25. grend slem titulu u karijeri počinje u nedelju ujutru po srednjoevropskom vremenu, protivnik od 9.00 sati je mladi Hrvat Dino Prižmić.