Sport

Treći dan Mundijala: Mesi predvodi program od četiri utakmice

Trećeg dana na Svetskom prvenstvu u Kataru igraju se po dve utakmice u grupama C i D. Prvi na teren će Argentina i Saudijska Arabija (11.00), potom Danska i Tunis (14.00), Meksiko - Poljska (17.00) i za kraj Francuska i Australija (20.00). Tokove susreta u tekstualnom prenosu možete pratiti na našem portalu.
Treći dan Mundijala: Mesi predvodi program od četiri utakmiceGetty © Michael Steele

Kako vreme odmiče, tako ljubitelje fudbala očekuju sve zanimljiviji mečevi na Svetskom prvenstvu.

Treći dan biće prvi koji će imati pun "fond" utakmica, pošto su četiri na programu u utorak.

Argentina - Saudijska Arabija (11.00)

Katar će konačno upoznati Mesija, koji će pokušati da predvodi "Gaučose" do pobede u njihovom prvom meču na ovogodišnjem Mundijalu.

Omaleni argentinski mađioničar poslednji put u karijeri pokušaće da dođe do pehara namenjenom šampionu sveta u fudbalu, a prva prepreka na tom putu je ekipa Saudijske Arabije.

Selekcija iz komšiluka Katara nema velika očekivanja na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu, ali to ne znači da će se unapred predati sva tri boda protivnicima.

Danska - Tunis (14.00)

Drugi meč dana donosi zanimljiv duel ove dve selekcije.

Danska se na impresivan način kvalifikovala na Mundijal, pa se nadaju da će dobre partije nastaviti da pružaju i u Kataru.

Prva prepreka na prvenstvu im je ekipa Tunisa, jedan od najvećih autsajdera na čitavom turniru.

Meksiko - Poljska (17.00)

Verovatno i najizjednačeniji duel dana, pošto se radi o selekcijama koje poseduju određen kvalitet i sposobne su da iznenade na papiru jače od sebe.

Meksiko je ekipa koja tradicionalno biva "tvrd orah" na Svetskim prvenstvima, iako nisu imali previše zapažene rezultate u istoriji.

Poljsku sa druge strane predvodi jedan od najboljih napadača na planeti, koji će i u dresu reprezentacije pokušati da pravi razliku i dođe do što većeg broja golova.

Francuska - Australija (20.00)

Trećeg dana na teren će i aktuelni šampioni i branioci trofeja osvojenog u Rusiji 2018. godine.

"Trikolori" su na Mundijal došli u veoma okrnjenom sastavu, u kojem zbog povreda nema Benzeme, Pogbe, Kantea, Kimpembea i Nkunkua.

Ipak, Francuska poseduje dovoljno kvalitetnih igrača da se uprkos tome, još uvek smatra prvim favoritom za osvajanje "boginje".

Prvi rival u tom pohodu im je selekcija Australije.

"Kenguri" žele da dokažu da znaju da igraju fudbal protiv najkvalitetnijih, a priliku za tako nešto imaju već u prvom kolu.

Tokove svih susreta pratite na našem portalu.

image