Čovek koji menja sve - De Brujne se vratio i izvukao Sitiju pobedu

Mančester siti je uspeo da napravi veliki preokret i savlada u gostima ekipu Njukasla sa 3:2, a junak trijumfa bio je Kevin De Brujne, koji je u finišu meča ušao sa klupe i upisao pogodak i asistenciju

Koliki uticaj može imati jedan fudbaler, pa makar bio on i Mančester sitija, najbolje je pokazao Belgijanac u svom prvom meču u Premijer ligi, još od prošle sezone.

De Brujne je nedavno u FA kupu upisao prvi nastup u ovoj sezoni, tačnije prvi od kako se povredio u finalu Lige šampiona protiv Intera.

Siti se mučio na gostovanju u Njukaslu, bio nadomak da prospe ne samo jedan, već i sva tri boda, a onda je u igru ušao "mađioničar" i promenio tok i rezultat.

Siti je od 26. minuta imao prednost, pošto je Silva pogodio na asistenciju Vokera.

Usledio je pravi šok za "građane" do kraja prvog dela meča.

U samo dva minuta razmaka, Njukasl postiže dva gola i dolazi do preokreta.

Prvo je Isak u 35. minutu doneo izjednačenje, da bi na gotovo preslikan način (ulazak u sredinu sa leve strane i šut desnom nogom) Gordon kompletirao preokret "svraka".

Dugo je na semaforu stajalo 2:1 za domaće, pa je Gvardiola reši da u vatru baci svog ljubimca.

De Brujne je u igru ušao u 69. minutu, da bi pet minuta kasnije postigao pogodak.

Delovalo je da će Njukasl uspeti da odbije nalete gostiju i dođe do boda, ali je De Brujne u nadoknadi vremena proigrao Boba, koji postiže gol za novi preokret i pobedu tima iz Mančestera.