Sport

Siner već krči put ka Đokoviću - dobio nezgodnog rivala, pa pokazao da je u formi

Počeo je Australijan open, po prvi put u novijoj istoriji u nedelju umesto u ponedeljak, a Janik Siner već je počeo da krči svoj put ka potencijalnom susretu sa Novakom Đokovićem
Siner već krči put ka Đokoviću - dobio nezgodnog rivala, pa pokazao da je u formi© Tanjug/AP Photo/Andy Wong

Četvrti teniser sveta i jedan od favorita za najviši plasman slavio je u prvom kolu protiv Holanđanina Botika van de Zandšulpa - 3:0.

Iako nije dobio baš najsrećniji žreb za prvo kolo jer je Holanđanin ne tako davno bio i 25. teniser sveta, osvajač nedavnog Dejvis kupa sa selekcijom Italije bio je siguran u sva tri seta - 6:4, 7:5, 6:3.

Siner je napravio brejk već u prvom gemu meča i taj brejk mu je bio dovoljan za osvajanje prvog seta. U drugom je morao da čeka sve do završnice da bi isto ponovio, dok je jedino na početku trećeg dozvolio Van de Zandšulpu da mu oduzme servis.

Ipak, ni to nije dugo trajalo, jer je Siner "dodao gas" i lako stigao i do trećeg seta i plasmana u drugo kolo. Tamo bi trebalo da ga očekuje još lakši posao, jer će mu rival biti bolji iz duela kvalifikanta Jespera de Jonga i Pedra Kaćina iz Argentine.

Inače, Siner je potencijalni rival Đokovića u polufinalu, ukoliko na tom putu i Italijan i Srbin zabeleže po pet pobeda.

image