Sport

Rubljov preživeo maraton s Brazilcem - vodio 2:0, pa s ivice ponora prošao u drugo kolo

Ruski teniser Andrej Rubljov uspeo je posle dosta muka da se plasira u drugo kolo Australijan opena, pošto je posle tri sata i 45 minuta igre savladao Brazilca Tijaga Sejbota Vilda - 3:2
Rubljov preživeo maraton s Brazilcem - vodio 2:0, pa s ivice ponora prošao u drugo kolo© Tanjug/AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake

Rus je slavio rezultatom 7:5, 6:4, 3:6, 4:6, 7:6 (10:6) i tako umalo prosuo veliku prednost koju je imao u ranoj fazi meča.

Rubljov, inače peti teniser sveta, bez previše problema je osvojio prva dva seta i uspeo da stigne nadomak plasmana u drugo kolo, ali je Brazilac potom zaigrao daleko bolje.

Uspeo je da natera Rubljova na greške, izjednačio je na 2:2 u setovima, a Rus je potom propuštao šanse u odlučujućem setu. Pri vođstvu 6:5 je propustio četiri meč lopte na servis Sejbota Vilda.

Brazilac se izvukao, potom je i poveo 4:1 u taj-brejku koji se igrao do 10 dobijenih poena, ali je potom stao - Rubljov je uspeo da ostane smiren i ipak upiše pobedu na startu turnira, daleko teže nego što se očekivalo.

U drugom kolu, Rubljov će igrati protiv boljeg iz meča Amerikanca Krisa Jubenksa i Japanca Tara Danijela.

image