Sport

Zvezda dovela NBA pojačanje - Amerikanac stigao da zameni Nedovića i Topića

Džavonte Smart je igrao za tri tima u NBA ligi, a sada će prvi put nastupati u Evropi
Zvezda dovela NBA pojačanje - Amerikanac stigao da zameni Nedovića i TopićaGetty © Stacy Revere / Staff

Crvena zvezda je konačno rešila pitanje organizatora igre i to dovevši pojačanje pravo iz NBA lige!

Nakon povreda Nikole Topića i Nemanje Nedovića, a potom i Miloša Teodosića, čekala se reakcija kluba sa Malog Kalemegdana i sada je stigla - u vidu Džavontea Smarta!

Ovaj 24-godišnjak će prvi put zaigrati u Evropi, nakon što je u NBA ligi nosio dresove Milvokija, Majamija i Filadelfije, kao i nekoliko timova u razvojnoj ligi.

"KK Crvena zvezda obaveštava javnost da je novo pojačanje našeg tima Amerikanac Džavonte Smart! Smart, rođen 1999.godine, visok je 194 centimetara, težak 93 kilograma i igra na poziciji beka", stoji na početku saopštenja kluba.

"Pohađao je poznati koledž LSU (Luizijana stejt univerzitet), a nakon koledža, nastupao je za ekipe Majamija, Milvokija i Filadelfije, kao i za njihove timove u G ligi. Upravo iz ekipe Delavera, gde je bio najbolji strelac tima, stiže u Beograd kao pojačanje crveno-belih. Smarta odlikuje izvanredan šut sa spoljnih pozicija i mogućnost da postiže veliki broj poena, čvrstina ali i brzina, kao i mogućnost da po potrebi igra i na poziciji plejmejkera. Smart je sa Crvenom zvezdom potpisao ugovor do kraja sezone uz klupsku opciju produžetka ugovora na još jednu sezonu", navodi se u saopštenju crveno-belih.

Zvezda u nedelju od 19.30 igra u ABA ligi protiv Borca, ali sva je prilika da Smart neće biti dostupan već za taj susret.

image