Sport

Poen godine Cicipasa: Izveo čudo u Melburnu - zakucao lopticu s druge strane mreže

Osim što je morao da odigra četiri seta, grčki teniser je morao i da jedan od ključnih poena osvoji na nezaboravan način
Poen godine Cicipasa: Izveo čudo u Melburnu - zakucao lopticu s druge strane mreže© Twitter / screenshot / @wwos

Stefanos Cicipas plasirao se u drugo kolo Australijan opena, ali tek nakon četiri seta, pošto je morao da se pomuči protiv Belgijanca Zizua Bergsa - 3:1 (5:7, 6:1, 6:1, 6:3).

Grčki teniser je neočekivano ispustio prvi set, u naredna tri zaigrao daleko bolje i obezbedio plasman u narednu rundu turnira na kom je prošle godine stigao do finala.

No, posebno zanimljiv detalj dogodio se na početku drugog seta, kada je Cicipas osvojio možda i ključni poen da slomi otpor Belgijanca. I to ne bilo kakav, već jedan od potencijalno poena godine.

Na brejk loptu u ranoj fazi drugoj seti, Bergs je odigrao fantastičan volej, pa je loptica zbog rotacije posle odskoka krenula da se vraća na njegovu polovinu terena.

Ipak, Cicipas je uspeo da u punom trku stigne do nje kad je već prešla na Bergsovu stranu i zakucao je u polje, pazeći da ne dotakne mrežu i ne izgubi poen. Bergs je ostao u čudu onim što je Grk izveo, stigavši tako i do ranog brejka posle gubitka prvog seta.

Pogledajte kako je to izgledalo:

image