Roni osvojio osmi Masters, pa šokirao izjavom: Bolje sam igrao sa 12 godina

Najbolji snukeraš sveta postao je najstariji šampion prestižnog turnira, a ističe da ni sam nije siguran kako je stigao do trofeja

Roni O'Saliven pobednik je Mastersa u "Aleksandra palasu" u Londonu, pošto je u finalu prestižnog snuker takmičenja savladao Alija Kartera 10:7.

Za mnoge najbolji snukeraš u istoriji uspeo je nadomesti veliki zaostatak od 3:6 i stigne do rekordne osme titule na Mastersu. No, posle meča, Britanac je u karakterističnom stilu komentarisao svoj uspeh.

"Da budem u potpunosti iskren, ne znam kako sam osvojio ovaj turnir. Pokušao sam da igram bez pritiska, a Ali je napravio nekoliko grešaka koje sam ja iskoristio", počeo je 48-godišnji O'Saliven, koji je postao najstariji osvajač Mastersa.

"Ne znam, mislim da sam sa 12, 13, 14 godina bio bolji igrač nego što sam sada, da budem iskren. Tehnički mislim da sam bio bolji, mnogo konstantniji", rekao je O'Saliven, šokiravši voditelja koji ga je intervjuisao.

O'Saliven je u karijeri sedam puta osvajao Svetskog prvenstvo u snukeru, od čega prvu davne 2001. godine, a poslednju 2022.

Inače, O'Saliven je i najmlađi šampion Mastersa, pošto ga je 1995. godine osvojio sa samo 19 godina.