Sport

Grend slem šampioni nestali s Novakovog puta: Vavrinka i Mari daleko od slavnih dana

Na putu Novaka Đokovića ka trofejima na Australijan openu više puta su se nalazili Sten Vavrinka i Endi Mari, ali to ove godine neće biti slučaj
Grend slem šampioni nestali s Novakovog puta: Vavrinka i Mari daleko od slavnih danaGetty © Julian Finney / Staff / Kelly Defina / Stringer

Švajcarac i Britanac mogli su da budu Srbinovi rivali u ranijoj fazi turnira u Melburnu, ali su oba trostruka grend slem šampiona završila takmičenje već u prvom kolu.

To je prvo bio slučaj sa Vavrinkom, osvajačem Australijan opena iz 2014. godine. Sten je pre 10 godina na tom putu savladao i Đokovića, a sada je za njega prejak bio Adrijan Manarino.

Francuz je slavio 3:2, po setovima 6:4, 3:6, 5:7, 6:3, 6:0, nakon što je Vavrinka očito ostao bez snage u kasnoj fazi meča.

Sa druge strane, Endi Mari - čovek koji je pobedio Đokovića u dva grend slem finala, ali je od Novaka čak četiri puta gubio u finalima Australijan opena - daleko lakše je izgubio od Tomasa Martina Ečeverija.

Argentinac je slavio 3:0, po setovima 6:4, 6:2, 6:2, pa se nijednog trenutka nije postavljalo pitanje može li Mari da možda pruži veći otpor i stigne do druge runde takmičenja.

Ečeveri će u drugom kolu igrati protiv Gaela Monfisa, a pobednik tog meča će u trećem kolu na boljeg iz duela Đokovića i Alekseja Popirina. Manarino će igrati protiv Haumea Munara i ako slavi u naredna dva meča, mogao bi da bude Novakov protivnik u četvrtom kolu.

image