Kecmanović slomio otpor neugodnog Japanca za plasman u drugo kolo Australijan opena

Miomir Kecmanović savladao je sa 3:1 u setovima (4:6, 7:5, 6:3, 6:4) Jusukea Vatanukija i obezbedio plasman u drugo kolo Australijan opena. Naredni rival srpskom teniseru biće Nemac Jan-Lenard Štruf, koji je na terenu proveo gotovo četiri sata

Nešto više od dva i po sata bilo je potrebno Miomiru Kecmanovića u da savlada Jusukea Vatanukija sa 3:1 u setovima i prema očekivanjima stigne do drugog kola Australijan opena.

Ipak, nije dobro krenulo za srpskog tenisera. U izjednačenoj igri u prvom setu presudan je bio brejk koji je Japanac napravio u sedmom gemu i došao do prednosti - 6:4.

Slična situacija viđena je i u drugom delu igre. Ovoga puta na brejk se čekalo sve do 12. gema, kada Kecmanović oduzima servis protivniku i dolazi do izjednačenja u setovima - 7:5.

Srpski teniser, koji je trenutno 60. na ATP listi i u trećem setu je prvi stigao do brejka, a u kasnoj fazi seta spasao i dve brejk lopte za protivnika, pa došao do vođstva od 2:1 u setovima - 6:3.

Japanac je uspeo da napravi brejk na startu četvrtog seta, ali to je bilo i poslednje što je uradio. Usledila je serija Kecmanovića od četiri osvojena gema, za vođstvo od 4:2, posle čega je Miša mirno priveo meč kraju - 6:4.

Srpski teniser će u drugom kolu prvog grend slema u sezoni igrati protiv Nemca Jan-Lenarda Štrufa, koji je posle pet setova i gotovo četiri sata tenisa savladao domaćeg tenisera Rinkija Hidžikatu.