Kecmanović posle trijumfa u Melburnu: Dobar je osećaj konačno pobediti na grend slemu

Srpski teniser Miomir Kecmanović izjavio je da je zadovoljan zbog plasmana u drugo kolo Australijan opena i da se dobro oseća posle pobede na jednom grend slem meču

Kecmanović se plasirao u drugo kolo Australijan opena, pošto je pobedio Japanca Josukea Vatanukija 4:6, 7:5, 6:3, 6:4.

"Dobar je osećaj konačno pobediti na grend slemu, pošto nije bilo nijednog trijumfa prošle godine. Bilo je nekoliko važnih gemova, teških - dva i po seta je bilo na meni neshvatljivom nivou. Drago mi je da sam uspeo da ostanem pozitivan, što nije karakteristično za mene, ali eto, radilo se. I u trećem i u četvrtom setu je imao brejk lopte, ceo meč sam morao da držim nivo, super što je sve ovako ispalo", rekao je Kecmanović na konferenciji za medije u Melburnu.

Srpski teniser će u drugom kolu prvog grend slema u sezoni igrati protiv Nemca Jan-Lenarda Štrufa, koji je posle pet setova i gotovo četiri sata tenisa savladao domaćeg tenisera Rinkija Hidžikatu.

"Dosta smo radili na pozitivnosti. Imam i dalje momenata kada nisam kako bi trebalo da bude, ali dosta je više ovih drugih. Trudim se da silim sebe čak i kada nisam pozitivan - da to budem. Kada osetim da krene negativnost ili kada moje tim oseti - odmah budem opomenut. Da nema padova, da sam sto odsto prisutan u svemu i da nema odstupanja", dodao je srpski teniser.

Miša je objavio i neke promene u svom timu.

"Ivan Cinkuš je ostao teniski trener. Vlade (Kaplarević) i Miloš se smenjuju tokom cele godine. Mnogo mi se sviđa kako radimo - poklopili smo se energijom, vidim koliko im je stalo i na tome sam im jako zahvalan. Vlade više nije hteo da putuje, ali mi je dao tih nekoliko nedelja da popunimo kalendar", istakao je Kecmanović.

Kecmanović je imao veliku podršku na mečevima Dejvis kupa, kao i na današnjem duelu sa Vatanukijem.

"Podrška mi mnogo znači. Na terenu smo sami, znači osećaj da je i drugima stalo da ti dobiješ, to daje energiju - želiš da vratiš to što su tu, navijaju i što su doputovali. Nadam se da ću uspeti da im se odužim", naveo je srpski teniser.

Kecmanović je rekao kako da zna da iskoristi slobodno vreme u Melburnu.

"Uveo sam novu rutinu od ove godine - putujem sa sonijem i kad mogu, odigram malo. Sada igram 'Asasin krid valhala', to mi je da odmorim mozak. U Melburnu je super da se prošeta, da sednemo na ručak ili večeru. Mislim da ću igrati tek u četvrtak, smisliću nešto da ne sedim ceo dan u kući", zakjučio je Kecmanović.