Sport

Zvezda zamenu za Kostu Nedeljkovića našla na Karaburmi

Mladi fudbaler Ognjen Mimović produžio je ugovor sa Crvenom zvezdom do 2028. godine. Igrač je prvi deo sezone proveo u OFK Beogradu, a trebalo bi da bude zamena za Kostu Nedeljkovića, koji će uskoro postati novi član Aston Vile
Zvezda zamenu za Kostu Nedeljkovića našla na Karaburmi© ФК Црвена звезда

Mimović (19) je prvi deo sezone odigrao sjajno u OFK Beogradu - na 13 utakmica za prvi tim upisao je tri asistencije.

Uz Aleksandra Kahvića, koji je trenutno na pripremama sa prvim timom crveno-belih na Kipru, Mimović je bio najbolji fudbaler OFK Beograda tokom jesenjeg dela sezone.

"Veoma sam srećan povodom produžetka ugovora sa Crvenom zvezdom. Korak sam bliže ostvarenju dečačkog sna, odnosno da zaigram za prvi tim na Marakani i osvojim titulu u crveno-belom dresu. Svakako da je brzina jedna od mojih karakteristika, ali ne volim da pričam mnogo o sebi. Ogromnu podršku dobijam od porodice, naročito oca, koji mi je prvi čestitao produžetak ugovora", izjavio je Mimović na promociji.

Uz Aleksandra Kahvića, koji je trenutno na pripremama sa prvim timom crveno-belih na Kipru, Mimović je bio najbolji fudbaler OFK Beograda tokom jesenjeg dela sezone.

"Iza sebe ima odličnu polusezonu u dresu OFK Beograda, gde je pokazao veliki kvalitet. Redovno smo pratili njegove nastupe, te uočili ogroman potencijal. Mimović igra na poziciji desnog beka, koja se danas smatra deficitarnom u modernom fudbalu, a rođen je 2004. godine i veoma je mlad. Može mnogo da pruži na terenu, konstantan je i igra u oba pravca, što je jedan od primarnih zahteva za bočne fudbalere. Imamo poverenje u našu decu, a Ognjen Mimović definitivno spada u grupu fudbalera koji su projekti kluba", zaključio je Mrkela.

Nedeljković (18) je postigao dogovor sa Aston Vilom, pošto će za devet miliona evra i 15 odsto od naredne prodaje nastaviti karijeru u klubu iz Birmingema.

Mladi desni bek će igrati do kraja sezone na pozajmici u Crvenoj zvezdi, a potom će preći u Aston Vilu.

image