Katastrofa za Srbe na Australijan openu - Laslo i Dušan razočarali, Aleksandra nije mogla bolje

Utorak je bio katastrofalan dan za srpske teniser na Australijan openu. Posle pobede Novaka Đokovića prvog dana, a Miomira Kecmanovića drugog - trećeg su svo troje srpskih predstavnika zabeležili poraze

Laslo Đere i Dušan Lajović izgubili su mečeve u muškom singlu, dok je kod dama neuspešna bila Aleksandra Krunić.

Đere, 33. teniser sveta, zamalo je ostao bez uloge nosioca na turniru, ali i pored dobrog žreba, izgubio je od Francuza Artura Kazoa - 3:2 (6:2, 6:7, 6:2, 3:6, 6:2).

Kazo je 122. teniser sveta i za učešće na turniru je dobio "vajldkard", pa je jasno koliko je ovo razočaravajući učinak za Đerea. Srpski predstavnik je tako po šesti put ispao u prvom kolu Australijan opena u sedam učešća na turniru.

Razočarao je i Dušan Lajović. Njega je savladao kvalifikant Đulijano Zepijeri iz Italije 3:1, po setovima 6:3, 3:6, 6:3, 7:6 za dva i po sata igre.

Zepijeri je 133. igrač sveta i prošao je tri runde kvalifikacija, a Lajović nije imao rešenja za njegove odlične servise. Time je "Duci" zabeležio i šesti uzastopni poraz u na slemovima - poslednju pobedu je upisao Vimbldonu još 2022. godine.

Što se tiče Aleksandre Krunić, ona je izgubila od Francuskinje Klare Burel 2:0, po setovima 6:4, 6:1.

Ovakav ishod nije bio iznenađenje, jer je Krunićeva dugo odsustvovala sa terena i u glavni žreb je ušla sa zaštićenom renkingom. Trenutno je 687. teniserka sveta i videlo se u drugom setu da je ostala bez snage da parira 51. igračici sveta.

Preostali srpski teniseri u singlu su Novak Đoković i Miomir Kecmanović, koji će svoje mečeve drugog kola igrati protiv Alekseja Popirina, odnosno Jana Lenarda Štrufa.