Sport

Kolina: Ako želite da imate više vremena igre, potrebno je i više nadoknade

Tek što je počelo Svetsko prvenstvo u Kataru, a primetno je da su utakmice imale neobično duge sudijske produžetke, u odnosu na uobičajene. Posebno se istakla utakmica između Engleske i Irana na kojoj je sudijska nadoknada trajala deset minuta pri rezultatu 6:1 (6:2 na kraju). Predsednik sudijske komisije FIFA Pjerluiđi Kolina objasnio je zašto se krenulo sa takvom vrstom nadokande.
Kolina: Ako želite da imate više vremena igre, potrebno je i više nadoknadeGetty © Christopher Lee / Stringer

"Već smo u Rusiji krenuli sa preciznijim merenjem nadoknade, a rekli smo svima sada, da ne budu iznenađeni kada vide četvrtog sudiju sa velikom brojkom za nadoknadu. Bilo da je reč o šest, sedam ili osam minuta. Ako želite da imate više vremena igre, potrebno je i više nadoknade", rekao je Kolina, pa nastavio:

"Razmislite malo. Ako smo videli tri gola, a slavlje traje minut i po, već smo time izgubili pet minuta. Želimo da budemo dosledni, a još ako se uključi VAR, već se izračuna sve na precizan način".

Poluvremena između Engleske i Irana, te druga poluvremena na utakmicama SAD – Vels i Senegal – Holandija, bila su poluvremena sa najdužim sudijskim nadoknadama u istoriji svetskih prvenstava.

image