Sport

Partizan se emotivno oprostio od Milojevića: I najveći borci nekada odlaze...

Košarkaški klub Partizan na emotivan način oprostio se od nekadašnjeg kapitena Dejana Milojevića
Partizan se emotivno oprostio od Milojevića: I najveći borci nekada odlaze...© KK Partizan

Dejan Milojević je preminuo u 47. godini od posledica srčanog udara.

Košarkaški savez Srbije je potvrdio tužne vesti, a od velikog Dejana oprostio se i njegov Partizan.

"KK Partizan je tokom današnjeg dana primio vest da je nekadašnji igrač i kapiten crno-belih, legendarni Dejan Milojević imao težak srčani udar tokom večere u Solt Lejk Sitiju, gde se nalazio sa svojim NBA klubom. Kasnije tokom dana, iz Amerike je stigla potvrda da je jedan od najvećih boraca kog su košarkaški tereni u Srbiji i regionu ikada videli preminuo", navodi se u tekstu.

Dejan Milojević je najbolje igračke dane proveo u Partizanu, sa kojim je osvajio dve titule nacionalnog prvaka.

U dresu Partizana, Milojević je na utakmici Evrolige, 2. decembra 2004. godine imao rekordni indeks korisnosti 55 protiv Olimpijakosa (35 poena i 14 skokova).

Uz brojna individualna priznanja i kapitensku traku, Milojević je srca navijača Partizana osvojio kao beskompromisni borac i čovek koji je bio spreman da na terenu ostavi i poslednji atom snage.

U ime KK Partizan reči saučešća porodici Milojević uputio je predsednik crno-belih, Ostoja Mijailović.

"Veoma me je potresla vest koju sam primio o preranom odlasku velikog Dejana Milojevića. Bio je istinski borac i čovek za primer. Neko na čiji su se karakter ugledali mnogi klinci koji su kasnije postali novi košarkaški idoli. Porodici Milojević i svim ljudima kojima je Dejan prirastao srcu upućujem reči saučešća", izjavio je Mijailović.

image