Sport

Srbija i svet se opraštaju od velikog Dejana Milojevića

Vest o smrti Dejana Milojevića duboko je potresla društvo u Srbiji
Srbija i svet se opraštaju od velikog Dejana Milojevića© Antonio Ahel/ATAImages

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća.

"Sa velikom tugom i nevericom sam primio užasnu vest o smrti našeg sjajnog košarkaša i trenera Dejana Milojevića. Dejan je mnogo dao srpskoj košarci i učestvovao u brojnim uspesima naše reprezentacije i klubova. Zavidna je bila i njegova trenerska karijera, kako u Srbiji, tako i u SAD, tokom koje je na pravi put izveo veliki broj evropskih i svetskih košarkaških zvezda", rekao je Vučić, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika Republike.

On je izjavio najdublje saučešće porodici i prijateljima Dejana Milojevića.

"Srbija je izgubila velikog sportistu i čoveka. Hvala mu za sve što je uradio za našu zemlju i što je bio jedan od najvećih džentlmena pod košarkaškim obručima i neka mu je večna slava“, navodi se u telegramu saučešća predsednika Vučića.

Košarkaški menadžer Miško Ražnatović, koji je dugo sarađivao sa Milojevićem, oprostio se od prijatelja.

"Današnji svet je pun nepravdi, a ovo je sigurno jedna od najvećih! Učiniću sve da se nikada ne zaboravi sve što si uradio za mene, Megu i celokupnu svetsku košarku! Počivaj u miru Deki!", napisao je Ražnatović na Instagramu.

U mnoštvu objava na društvenim mrežama izdvojila se ona koju je napisao Saša Obradović.

"Najdivnija osoba koju sam poznavao. Ujedno, veliko srce i drag prijatelj. Mnogo sam ga voleo. Vezivali su nas i igrački dani. Jedan i veliki Dejan, za srpsku košarku najtužniji dan. Saučešće familiji", napisao je Obradović na društvenim mrežama.

Oglasio se i kapiten reprezentacije Srbije Bogdan Bogdanović.

"Počivaj u miru Deki", napisao je Bogdanović.

Od Milojevića su se oprostili i Vladimir Štimac, Branko Lazić, Čarls Dženkins, Ivan Paunić, Nevena Jovanović...

Počast Milojeviću odali su i Jadranska liga, kao i Evroliga.

"Potpuno smo skrhani Dejanovom iznenadnom smrću. Ovo je šokantno i tragično za sve u klubu. Izuzetno teško vreme za njegovu porodicu, prijatelje i sve nas koji smo imali neverovatno zadovoljstvo da sarađujemo sa njim. Patimo sa Dejanovom suprugom Natašom, i njihovom decom Nikolom i Mašom", navodi se u saopštenju Golden Stejta.

Denver nagetsi su, na srpskom jeziku, odali počast srpskom treneru.

"Dejan je bio veliki igrač, veliki trener, ali će vam ljudi koji su ga poznavali najpre reći da je bio izuzetan čovek. Počivaj u miru, treneru", stoji u objavi Nagetsa.

Partizan se emotivnom porukom oprostio od nekadašnjeg kapitena, aod velikog rivala i prijatelja se oprostila i Crvena zvezda.

Takođe, i njegovi bivši klubovi Valensija, Galatasaraj, kao i Cibona, Budućnost, Žalgiris...

Dejan Milojević preminuo je u 47. godini od posledica srčanog udara.

image