Đoković: Pokušavam da nađem pravog sebe, nisam ni blizu prepoznatljivog nivoa

Novak Đoković zabeležio je dve pobede na startu Australijan opena, ali je svestan da je daleko od svog najboljeg tenisa

Novak brani titulu u Melburnu i pokušava da dođe do rekordnog 25. grend slem trofeja u karijeri.

"Nisam baš u idealnom stanju, što utiče na intenzitet moje igre, a donekle i na motivaciju. Pokušavam da pronađem onog pravog sebe, uz sve poteškoće – zdravstvene, tehničke, igračke", rekao je najbolji teniser sveta Novak Đoković posle dosta "mučenja" na startu Australijan opena.

Ipak, Novak ne odustaje, već se trudi da napreduje iz dana u dan.

"Daleko od toga da se žalim, već su to okolnosti u kojima se nalazim - prihvatam ih i pokušavam da izvučem najbolje iz sebe”, istakao je Đoković srpskim novinarima u Melburnu.

Srpski teniser je, baš kao u prvom kolu protiv mladog Hrvata Dina Prižmića, izgubio i set od domaćeg igrača Alekseja Popirina.

"Ponovo sam imao protivnika koji je igrao sjajan tenis, nije imao puno toga da izgubi, znao je u potpunosti šta da radi u taktičkom smislu, imao je ogromnu podršku publike – i ti faktori su uticali na mene. Apsolutno sam mogao bolje da igram, trenutno nisam ni blizu svog prepoznatljivog nivoa igre - barem ovde na Australijan openu”, poručio je Đoković.

Najbolji svetski teniser će u trećem kolu igrati protiv Argentinca Tomasa Martina Ečeverija, koja je u prva dva kola sa turnira eliminisao Endija Marija i Gaela Monfisa.