Sport

Kecmanović "preživeo" Štrufa - posle pet setova i super-tajbrejka još jedan Srbin u trećem kolu

Miomir Kecmanović plasirao se u treće kolo Australijan opena, pošto je posle velike borbe i pet setova savladao Nemca Jan-Lenarda Štrufa sa 3:2 (6:4, 1:6, 7:6, 1:6, 7:6). Miša će u narednoj rundi igrati protiv Amerikanca Tomija Pola
Kecmanović "preživeo" Štrufa - posle pet setova i super-tajbrejka još jedan Srbin u trećem kolu© Tanjug/AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake

Kecmanović i Štruf odigrali su izuzetno uzbudljiv meč, pun preokreta, u drugom kolu Ozi opena, a pobeda je posle velike borbe i pet setova pripala srpskom teniseru.

Kao da je teško izvojevani trijumf nad Japancem Jusukijem Vatanukijem u prvoj rundi doneo Miši ono što mu je nedostajalo prošle sezone, pa je savladao bolje rangiranog Nemca i nastavio takmičenje u Melburnu.

Meč, koji je trajao nešto manje od tri i po sata, bio je pun uspona i padova srpskog tenisera, što se jasno može videti po rezultatu.

Miša je bolje otvorio meč i dobio prvi set rezultatom 6:4, ali je u drugom potpuno stao, što Štruf koristi i ekspresno stiže do izjednačenja - 1:6.

Neizvesno je bilo u trećem setu - nije bilo brejkova, a u taj-brejku odlučio je jedan oduzet servis protivniku, za vođstvo Kecmanovića od 2:1 u setovima (7:5 u taj-brejku).

Ponovo je usledio veliki pad u igri srpskog tenisera, što 25. teniser sveta koristi i još jednom dolazi do izjednačenja u setovima - 1:6.

Prvi udarac u petom setu zadao je srpski teniser, koji je napravio brejk, ali Nemac uzvraća istom merom već u narednom gemu.

Imao je Kecmanović dve meč lopte, ali Štruf uspeva da izbori taj-brejk petog seta, u kojem je servirao za meč.

Ipak, Miša spasava dve meč lopte protivnika, uspeva da osvoji četiri poslednja poena na meču i sa 11:9 u taj-brejku petog seta dolazi do trećeg kola u Melburnu.

Naredni protivnik Kecmanoviću biće 14. nosilac na Australijan openu, Tomi Pol, koji je sa 3:1 u setovima bio bolji od Britanca Džeka Drejpera.

image