Sport

Novakova tajna je drvo u srcu Melburna: Već 15 godina smo dobri prijatelji

I dok mnogi u teniskom svetu vole da čuju šta Đoković misli o zvižducima publike koja ga tera da igra još bolje, čini se da jedna od tajni najboljeg tenisera u istoriji leži i u jednom posebnom drvetu na tajnoj lokaciji
Novakova tajna je drvo u srcu Melburna: Već 15 godina smo dobri prijateljiGetty © Lintao Zhang / Staff

Novak Đoković je u prva dva kola Australijan opena imao dosta problema i nije igrao na svom uobičajenom nivou. Izgubio je po jedan set u oba meča i na terenu već proveo više od sedam sati.

Ipak, da bi se najbolji teniser sveta izborio sa stresom grend slem turnira, u Melburnu ima posebno tajno mesto - jedno drvo u botaničkoj bašti tog australijskog grada.

"Istina je. Postoji jedno posebno drvo sa kojim sam imao poseban odnos u poslednjih 15 godina", počeo je Đoković posle meča protiv Alekseja Popirina u drugom kolu turnira.

"Pokušaću da budem diskretan kada sam tamo da bih imao vremena za sebe. Volim da se uzemljim i povežem sa ovim starim prijateljem", rekao je osvajač 24 grend slem trofeja.

Australijski "Ejdž" je pisao kako je Novak primećen da jede supu od bundeve, a potom i meditira ispod grana jednog drveta. Još 2017. godine na svom Instagramu objavio je i fotografiju ispred drveta, koje je opisao kao "svog najboljeg prijatelja iz Melburna".

Upitan kako je došlo do te njihove "povezanosti", Novak je imao spreman odgovor.

"Samo mi se dopalo. Svidelo mi se njegovo korenje, stablo, grane, sve. Tako da sam počeo da se penjem na njega pre mnogo godina. To je to. Samo imamo konekciju", rekao je Đoković, koji je dodao da voli "svaki kutak botaničke bašte" i da je ona "neverovatno blago".

Inače, Novak je i ranije isticao da voli da provodi dosta vremena u prirodi i tako se napuni energijom. Utisak je da će mu to i sada biti potrebno, posle nešto napornijeg početka takmičenja na Australijan openu.

image