Sport

Medvedev u 3.40 ujutro do velikog preokreta - Rusu noćni maraton u pet setova

Treći teniser sveta je bio blizu poraza u meču koji je počeo iza 23.00 časa po lokalnom vremenu, ali je uspeo da nadoknadi zaostatak od dva seta
Medvedev u 3.40 ujutro do velikog preokreta - Rusu noćni maraton u pet setovaGetty © Kelly Defina / Stringer

Danil Medvedev je poslednji teniser koji se plasirao u treće kolo Australijan opena, pošto je duboko u toku noći po lokalnom vremenu savladao Emila Rusuvorija 3:2.

Rus, treći teniser sveta, slavio je posle velikog preokreta 3:6, 6:7, 6:4, 7:6, 6:0 i to tek u 03.40 časova posle ponoći.

Zbog mnogo dugačkih mečeva koji su prethodili poslednjem okršaju na "Rod Lejver areni", duel Rusa i Finca počeo je tek oko 23.10 časova po vremenu u Melburnu, pa je već tada bilo jasno da će zaći u novi dan.

No, malo ko je očekivao da će Rusuvori tako dobro igrati tokom najvećeg dela meča. Brejkom u ranoj fazi prvog seta je stigao do vođstva, a potom je u fenomenalnom taj-brejku drugog uspeo da poveća na 2:0.

Ipak, kako je meč odlazio dublje u noć, tako je i Medvedev počinjao bolje da igra, da bi na kraju Finac ostao bez snage i u petom setu nije uspeo da osvoji niti jedan gem.

Medvedev je tako preživeo, a u trećem kolu će igrati protiv Kanađanina Feliksa Ože-Alijasima, koji je savladao kvalifikanta Uga Grenijea 3:1.

image