Sport

Đoković govorio o jubileju i vratio se na početak karijere: Devedesete nisu bile jednostavne...

Najbolji teniser sveta objasnio kako je uspeo da postane "centurion" na prvom grend slemu sezone
Đoković govorio o jubileju i vratio se na početak karijere: Devedesete nisu bile jednostavne...© Tanjug/AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake

Novak Đoković savladao Tomasa Ečeverija sa 6:3, 6:3, 7:6 (7:2) i plasirao se u osminu finala Australijan opena.

"Najbolji meč od početka turnira", počeo je Đoković.

"Moram da budem zadovoljan, igrao sam veoma dobro u dva seta, on je malo podigao nivo tenisa u trećem, bili smo tu izjednačeni. U taj-brejku sam dobro servirao i dobio meč."

Novinar koji je vodio razgovor na terenu "Rod Lejver arene", upitao je svetskog "broja 1" o odnosu sa članovima tima, posebno tokom mečeva.

"Nisam siguran da li je pozitivna zdrava tenzija, uz mene su 24 sata, prolazimo kroz različite stvari. Sada možemo i da razgovaramo tokom meča, možemo da razmenimo misli i dobro je sve dok pobeđujemo."

Novak je u Melburnu proslavio veliki jubilej – odigrao je 100. meč na Australijan openu i ostvario 92. pobedu.

Međutim, Đoković je, komentarišući taj uspeh, želeo da se vrati na sam početak svoje karijere.

"Pokušaću da budem kratak – blagosloven sam činjenicom da mi život ide kako ide. Devedesete nisu bile jednostavne za moju porodicu. Morali su da se odreknu mnogo toga, ne bi mogao da budem ovde da nije bilo njih. Tenis je izuzetno skup sport. Trudili su se mnogo da mi omoguće sve uslove da treniram. U juniorskim danima je bilo veoma teško zbog resursa. Trebalo je naći novac. Zaista, mnogo hvala roditeljima na svemu što sam uradio", zaključio je Đoković.

Srpski as će za četvrtfinale igrati protiv boljeg iz duela Adrijan Manarino – Ben Šelton.

image