Amerikanac ostao bez meča sa Đokovićem – Manarino spustio slušalicu Šeltonu!

Američki navijači nadali su se duelu sa najboljim igračem na svetu i prilici da se njihov pulen revanšira za poraz na Ju-Es openu, ali ih je jedan veteran razočarao

Adrijan Manarino nastavio je sa sjajnim partijama na Australijan openu, plasirao se u četvrto kolo u kojem će igrati protiv Novaka Đokovića.

Manarino je u trećoj rundi posle još jednog dramatičnog maratona eliminisao Bena Šeltona, rezultatom 7:6 (7:4), 1:6, 6:7 (2:7), 6:3, 6:4.

Momak iz predgrađa Pariza, koji ima punih 35 godina, eliminisao je mnogo mlađeg rivala uprkos činjenici da mu je ovo bio i treći meč koji je igrao u pet setova.

Na terenu je i sada proveo skoro pet sati, ali mu to nije smetalo da u završnici bude svežiji i dođe do velikog trijumfa.

Adrijan je tako sprečio duel koji su priželjkivali mnogi američki navijači. Bila bi to repriza njihovog okršaja u četvrtfinalu Ju-Es opena, kada je Novak slavio u tri seta.

Svetski "broj 1" je tada proslavio trijumf "spuštanjem slušalice", što je inače Šeltonov potez, a nakon tog susreta je rekao da je samo hteo da kopira rivala. Međutim, tokom ovogodišnjeg Australijan opena, otkrio je da je u pitanju ipak bila kritika.

"Reakcija je bila uperena ka njemu. Nije se ponašao na pravi način, s poštovanjem, na terenu, a i pre meča. Ako neko sebe smesti u tu nesportsku 'zonu', ja odgovorim", kazao je Novak.

U sve se umešao i Benov otac Brajan, koji je izjavio da je Đoković želeo da mu se naruga.

Mladić iz Atlante nije želeo da se nastavlja, ali je ostao bez prilike da se revanšira najboljem igraču svih vremena.

Manarino je potvrdio da igra tenis karijere i posle preokreta obezbedio peti okršaj sa Đokovićem.

Pored negativnog skora (Novak dobio sva četiri prethodna susreta), Francuzu će otežavajuća okolnost biti i umor. Od početka turnira na terenu je proveo čak 12 sati i sigurno je da neće biti najsvežiji.

Prethodno je Novak savladao Tomasa Ečeverija u tri seta6:3, 6:3, 7:6 (7:2).

Australijan open se igra za nagradni fond od 59,1 milion američkih dolara, a titulu brani srpski as.