Sport

Partizan ostao bez snage u Atini - PAO srušio nade crno-belih

Oslabljena ekipa Željka Obradovića nije uspela da stigne i do treće uzastopne pobede u Evroligi
Partizan ostao bez snage u Atini - PAO srušio nade crno-belih© Dusan Milenkovic/ATAImages

Košarkaši Partizana nisu uspeli da stignu do velike pobede u gostima, pošto su u Atini ipak izgubili od Panatinaikosa 84:71.

Tim Željka Obradovića odlično se držao protiv "zelenih" u prve tri četvrtine, ali je pad u igri u poslednjoj deonici bio presudan.

U meču koji je obilovao izgubljenim loptama i promašenim šutevima za tri poena na obe strane, Partizan se dobro snalazio dok je imao snage i koncentracije.

Odličan početak Pi-Džeja Doužera i Bruna Kabokla doneli su egal u prvom poluvremenu, dok je bolja i čvršća igra u odbrani u trećoj četvrtini značila izjednačen rezultat (58:58) pred poslednjih 10 minuta.

Ipak, tada je Partizan počeo značajno više da greši, olako primani poeni u odbrani nisu mogli da budu nadoknađeni u napadu. Stao je šut i Kabokla i Doužera, a u odsustvu Kevina Pantera i Alekse Avramovića - opcija nije bilo dovoljno.

Kendrik Nan je predvodio PAO sa 21 poenom, Dinos Mitoglu je ubacio 16, a Matijas Lesor je protiv bivšeg tima uz 14 poena imao i devet skokova.

Za Partizan je najbolji bio Doužer sa 16 poena, sedam skokova i osam asistencija. Naneli je dodao 13 poena, a Smailagić 11.

Partizan sada ima skor 11-11 i nalazi se na 10. mestu na tabeli, dok je Panatinaikos četvrti sa učinkom 14-8.

  • 19. jan 2024 • 22:17

    22:17

    Pobeda Panatinaikosa - 84:71!

    Košarkaši Partizana su zabeležili poraz u Atini nakon slabo odigrane poslednje deonice koja je obilovala izgubljenim loptama i promašenim šutevima.

    Tim Ergina Atamana je stigao do 14. pobede u sezoni, dobivši ovu poslednju četvrtinu 26:13!

  • 22:05

    "Minus devet" na dva minuta do kraja

    Panatinaikos vodi 77:68 na 2:03 do kraja susreta. Šteta, jer je Partizan posle dobre odbrane u kontri pokušao da stigne do trojke, Doužer nije pogodio i ubrzo posle toga je stigao Obradovićev tajm-aut.

    Sve manje nade za crno-bele.

  • 21:57

    34' - Smailagić zakucava za 64:71

    Bilo je devet poena razlike, pre važnog zakucavanja Smailagića da se stigne do lakih poena.

    Nije Partizan dobro počeo u poslednjoj četvrtini, čak 13 dozvoljenih poena u prva četiri minuta.

  • 21:49

    Serija 8:0 za Panatinaikos

    Obradović je morao da reaguje tajm-autom, jer je PAO brzo otišao na 64:58. Za manje od dva minuta su napravili seriju poenima Slukasa, Lesora i Nana.

  • 21:43

    Kraj treće četvrtine - 58:58!

    Kakva neizvesna utakmica svih 30 minuta - u poslednjim sekundama treće četvrtine Lesor zakucava pored dvojice igrača Partizana za izjednačenje.

    Pripala je ova deonica crno-belima 18:16, a posle trojke Doužera, dobro su se snašli i Anđušić i Smit koji su korišćenjem slobodnih bacanja održali crno-bele u korak sa "zelenima".

    Biće uzbudljivo u poslednjih 10 minuta.

  • 21:27

    25' - I dalje neizvesno (49:50)

    I dalje gledamo ujednačen meč, 9:8 je za Partizan u nastavku, pa PAO vodi poenom prednosti.

    Pet poena Nanelija i četiri Koprivice - to su svi poeni crno-belih u trećoj četvrtini.

  • 21:03

    Kraj prvog poluvremena - 40:42 za PAO

    Mnogo bolja završnica Partizana u drugoj četvrtini. Bilo je i devet poena razlike za PAO u jednom trenutku, da bi serija 7:0 predvođena Ledejom, Nanelijem i Trifunovićem uspela da to brzo "istopi".

    Nije Partizan uspeo da iskoristi poslednji napad da možda i izjednači, ali bilo je mnogo grešaka i jednih i drugih, mnogo izgubljenih lopti.

    Do sada najefikasniji Nan sa 13 poena, Grigonis ima 10. Što se tiče Partizana, Doužer je na 11 uz četiri skoka i tri asistencije, dok su Smailagić i Kaboklo na po šest ubačenih poena.

  • 20:48

    15' - Partizan vodi 29:28

    Tri puta je Jaramaz pokušavao za tri poena, sva tri puta je promašio, potom promašuje i Naneli, ali Smailagić "iz odbojke" ubacuje ispod koša. To je bio i prvi ofanzivni skok Partizana na meču.

  • 20:45

    Poeni Smailagića

  • 20:36

    Kraj prve četvrtine - 16:18

    Nešto slabija završnica četvrtine Partizana, Balša Koprivica je u poslednjem napadu napravio faul u napadu, posle čega Slukas ne uspeva da poveća prednost Panatinaikosa - 18:16.

    Tvrda utakmica, sa dosta nesigurnosti - čak 6:4 u izgubljenim loptama u korist crno-belih.

    Doužer najbolji poenter sa osam poena, Nan u redovima PAO sa sedam.

image