Partizan ostao bez snage u Atini - PAO srušio nade crno-belih

Oslabljena ekipa Željka Obradovića nije uspela da stigne i do treće uzastopne pobede u Evroligi

Košarkaši Partizana nisu uspeli da stignu do velike pobede u gostima, pošto su u Atini ipak izgubili od Panatinaikosa 84:71.

Tim Željka Obradovića odlično se držao protiv "zelenih" u prve tri četvrtine, ali je pad u igri u poslednjoj deonici bio presudan.

U meču koji je obilovao izgubljenim loptama i promašenim šutevima za tri poena na obe strane, Partizan se dobro snalazio dok je imao snage i koncentracije.

Odličan početak Pi-Džeja Doužera i Bruna Kabokla doneli su egal u prvom poluvremenu, dok je bolja i čvršća igra u odbrani u trećoj četvrtini značila izjednačen rezultat (58:58) pred poslednjih 10 minuta.

Ipak, tada je Partizan počeo značajno više da greši, olako primani poeni u odbrani nisu mogli da budu nadoknađeni u napadu. Stao je šut i Kabokla i Doužera, a u odsustvu Kevina Pantera i Alekse Avramovića - opcija nije bilo dovoljno.

Kendrik Nan je predvodio PAO sa 21 poenom, Dinos Mitoglu je ubacio 16, a Matijas Lesor je protiv bivšeg tima uz 14 poena imao i devet skokova.

Za Partizan je najbolji bio Doužer sa 16 poena, sedam skokova i osam asistencija. Naneli je dodao 13 poena, a Smailagić 11.

Partizan sada ima skor 11-11 i nalazi se na 10. mestu na tabeli, dok je Panatinaikos četvrti sa učinkom 14-8.

19. jan 2024 • 22:17

Pobeda Panatinaikosa - 84:71!

Košarkaši Partizana su zabeležili poraz u Atini nakon slabo odigrane poslednje deonice koja je obilovala izgubljenim loptama i promašenim šutevima.

Tim Ergina Atamana je stigao do 14. pobede u sezoni, dobivši ovu poslednju četvrtinu 26:13!

"Minus devet" na dva minuta do kraja

Panatinaikos vodi 77:68 na 2:03 do kraja susreta. Šteta, jer je Partizan posle dobre odbrane u kontri pokušao da stigne do trojke, Doužer nije pogodio i ubrzo posle toga je stigao Obradovićev tajm-aut.

Sve manje nade za crno-bele.

34' - Smailagić zakucava za 64:71

Bilo je devet poena razlike, pre važnog zakucavanja Smailagića da se stigne do lakih poena.

Nije Partizan dobro počeo u poslednjoj četvrtini, čak 13 dozvoljenih poena u prva četiri minuta.

Serija 8:0 za Panatinaikos

Obradović je morao da reaguje tajm-autom, jer je PAO brzo otišao na 64:58. Za manje od dva minuta su napravili seriju poenima Slukasa, Lesora i Nana.

Kraj treće četvrtine - 58:58!

Kakva neizvesna utakmica svih 30 minuta - u poslednjim sekundama treće četvrtine Lesor zakucava pored dvojice igrača Partizana za izjednačenje.

Pripala je ova deonica crno-belima 18:16, a posle trojke Doužera, dobro su se snašli i Anđušić i Smit koji su korišćenjem slobodnih bacanja održali crno-bele u korak sa "zelenima".

Biće uzbudljivo u poslednjih 10 minuta.

25' - I dalje neizvesno (49:50)

I dalje gledamo ujednačen meč, 9:8 je za Partizan u nastavku, pa PAO vodi poenom prednosti.

Pet poena Nanelija i četiri Koprivice - to su svi poeni crno-belih u trećoj četvrtini.

Kraj prvog poluvremena - 40:42 za PAO

Mnogo bolja završnica Partizana u drugoj četvrtini. Bilo je i devet poena razlike za PAO u jednom trenutku, da bi serija 7:0 predvođena Ledejom, Nanelijem i Trifunovićem uspela da to brzo "istopi".

Nije Partizan uspeo da iskoristi poslednji napad da možda i izjednači, ali bilo je mnogo grešaka i jednih i drugih, mnogo izgubljenih lopti.

Do sada najefikasniji Nan sa 13 poena, Grigonis ima 10. Što se tiče Partizana, Doužer je na 11 uz četiri skoka i tri asistencije, dok su Smailagić i Kaboklo na po šest ubačenih poena.

15' - Partizan vodi 29:28

Tri puta je Jaramaz pokušavao za tri poena, sva tri puta je promašio, potom promašuje i Naneli, ali Smailagić "iz odbojke" ubacuje ispod koša. To je bio i prvi ofanzivni skok Partizana na meču.

Poeni Smailagića

Kraj prve četvrtine - 16:18

Nešto slabija završnica četvrtine Partizana, Balša Koprivica je u poslednjem napadu napravio faul u napadu, posle čega Slukas ne uspeva da poveća prednost Panatinaikosa - 18:16.

Tvrda utakmica, sa dosta nesigurnosti - čak 6:4 u izgubljenim loptama u korist crno-belih.

Doužer najbolji poenter sa osam poena, Nan u redovima PAO sa sedam.

Dve trojke Doužera za 10:7!

Uspeo je PAO da ode na "plus tri", ali onda je Pi-Džej Doužer pogodio dve brze trojke za Partizan, pa sada crno-beli vode tokom televizijskog tajm-auta.

4' - Dinamičan start meča (4:5)

Minimalna prednost Panatinaikosa nakon dinamičnog starta meča. Dva promašaja za tri imaju crno-beli, a sva četiri poena je postigao Bruno Kaboklo.

Počela je utakmica

Prvi napad je imao Panatinaikos, ali su brzo izgubili loptu.

Minut ćutanja za Dejana Milojevića

Pred početak utakmice, svi prisutni odali su počast minutom ćutanja nedavnom preminulom Dejanu Milojeviću proslavljenom košarkašu i treneru.

Poznate su startne petorke

Za Partizan meč počinju Zek Ledej, Ognjen Jaramaz, Pi-Džej Doužer, Bruno Kaboklo i večerašnji kapiten Uroš Trifunović (u odsustvu Kevina Pantera).

Za PAO će na parketu biti Džerijan Grant, Kendrik Nan, Marijus Grigonis, Dinos Mitoglu i nekadašnji centar Partizana Matijas Lesor.

Kako je to kad se Željko Obradović vrati u Atinu

Trener Partizana je svojevremeno vodio PAO do 11 titula prvaka Grčke i pet trofeja u Evroligi.

Nije ni čudo da svaki put dobija velike ovacije u Atini: