Medvedev održao čas tenisa Alijasimu, Kasper Rud zaustavljen u Melburnu

Danil Medvedev u tri seta savladao Feliksa Ože-Alijasima (6:3, 6:4, 6:3) i plasirao se u osminu finala Australijan opena. Sa turnira eliminisan 11. nosilac Kasper Rud, dok je mladi Kazo napravio još jedno iznenađenje

Posle iscrpljujućeg duela sa Rusuvuorijem u prošlom kolu, koji je završen u 4 časa ujutru po lokalnom vremenu, očekivalo se da će Danil Medvedev imati više problema sa Ože-Alijasimom, ali je ruski teniser pokazao zašto je treći favorit u Melburnu.

Samo nešto više od dva sata bilo je potrebno Medvedevu da savlada mladog Kanađanina i to u tri seta - 6:3, 6:4, 6:3.

U osmini finala najbolje plasiranog ruskog tenisera očekuje još jedno iznenađenje prvog grend slema u sezoni - Nuno Borges, koji je sa 3:1 u setovima bio bolji od Grigora Dimitrova.

Borges je postao prvi Portugalac u istoriji koji je stigao do osmine finala Australijan opena.

Sa turnira je eliminisan 11. nosilac Kasper Rud, Kameron Nori ga je savladao sa 3:1 u setovima, a Britanac će u osmini finala igrati protiv Aleksandera Zvereva, koji je brzo završio posao protiv mladog Amerikanca Aleksa Mikelsena - 6:2, 7:6, 6:2.

Francuz Artur Kazo, posle maestralne pobede nad Holgerom Runeom, eliminisao je još jednog nosioca - Talon Grikspor savladan je vrlo ubedljivo - 6:3, 6:3, 6:1.

Francuz će se za mesto u četvrtfinalu prvog grend slema u sezoni boriti sa devetim nosiocem u Melburnu, Poljakom Hubertom Hurkačem.