Mlada Ukrajinka na stubu srama zbog rukovanja sa Ruskinjom, moraće da odgovara vlastima

Jelisaveta Kotlijar, 16-godišnja teniserka iz Ukrajine, na meti je medija i vlasti zbog rukovanja sa teniserkom iz Rusije

Mnogo prašine u Ukrajini je podigao potez mlade teniserke, Jelisavete Kotlijar, u Melburnu.

Ona je poražena u prvom kolu juniorskog turnira Australijan opena od teniserke iz Rusije, Vlade Minčeve, a nakon meča se rukovala sa protivnicom, što je naišlo na žestoke kritike u Kijevu.

Ministarstvo omladine i sporta Ukrajine pokrenulo je istragu protiv 16-godišnje teniserke, a ministar Matvij Bidnji je, nekako, optužio rusku stranu za rukovanje.

"Istražujemo kako je došlo do ovoga, ispitujemo sve okolnosti i na kraju ćemo saopštiti stav ministarstva. Kada sam gledao snimak, prvi utisak je da je isprovocirana sa ruske strane", napisao je na društvenim mrežama Bidnji.

Ministru je odgovorio otac mlade teniserke, koji se izvinio u njeno ime.

"Liza ima samo 16 godina i nema iskustva. Nažalost, nije mogla da kontroliše emocije, pa je po automatizmu uradila to što je uradila, ne razmišljajući u tom trenutku da je protivnica iz Rusije. Napravila je grešku, zbog koje joj je veoma žao", poručio je otac teniserke.

Ukrajinska teniska federacija je podržala mladu teniserku, poručivši da "svaka osoba može da napravi grešku".

Međutim, ovo nije prvi put da je ukrajinski ministar reagovao zbog dešavanja u Melburnu.

Prehodno je bio ljut na organizatore turnira, pošto su na grafičkom prikazu stavili rusku zastavu uz ime Marije Timofejeve, kada je igrala protiv Marte Kostjuk.