Sport

Medvedev ne zna ko bi mu bio teži rival u finalu: Novaku i Janiku želim da igraju sedam i po sati

Danil Medvedev plasirao se u polufinale Australijan opena, a na pitanje koga bi vole da ima za protivnika u finalu, ruski teniser se našalio i rekao da ne zna ko bi bio gori i poželeo Đokoviću i Sineru da igraju meč od sedam i po sati
Medvedev ne zna ko bi mu bio teži rival u finalu: Novaku i Janiku želim da igraju sedam i po satiGetty © Clive Brunskill

Danil Medvedev plasirao se u polufinale prvog grend slema u sezoni posle maratonskog meča sa Hurkačem, a pošto još ne zna ko će mu biti naredni protivnik, odgovarao je na pitanja novinara koga očekuje u potencijalnom finalu - Novaka Đokovića ili Janika Sinera.

"Istina je da Siner igra veoma dobro sada. Ako me pitate koga bih voleo, recimo da sam u finalu, za protivnika - Novaka koji nikada nije izgubio ovde i ima neverovatnu statistiku, ili Janika, koji ne zna da izgubi set, čak i kada gubi 5:1 u taj-brejku, zaista ne znam. Želim im da igraju sedam i po sati, da bude 30:28 u taj-brejku petog seta, kako bi možda bili malo umorni u nedelju", rekao je sa osmehom ruski teniser.

Danil je pohvalio dvojicu tenisera i rekao da očekuje spektakularan meč.

"Mislim da će to biti sjajan meč. Pripremaću se za svoj duel, ali ako ugrabim vreme - sigurno ću uživati. Imali su sjajno rivalstvo krajem prošle sezone, u Torinu i Dejvis kupu. Zaista ću uživati i videćemo ko će pobediti. Nadam se da ćete me opet pitati nešto o tome pred finale", raspoložen je bio ruski teniser.

Medvedev će u polufinalu igrati protiv pobednika duela između Karlosa Alkaraza i Aleksandera Zvereva.

Polufinalni dueli na Australijan openu na programu su u petak.

image