"Šokiran sam nivoom svoje igre, sve je bilo ispod proseka"

Nije bila potrebna prevelika analiza posle poraza, Novak je svestan koliko je loše odigrao i čestitao je rivalu na sjajnoj partiji

Novak Đoković iskreno je govorio posle poraza od Janika Sinera u polufinalu Australijan opena, istakavši da nije mogao sebe da prepozna u prva dva seta.

Italijan je srušio Đokovića u polufinalu Australijan opena, rezultatom 6:1, 6:2, 6:7 (6:8), 6:3.

"Šokiran sam nivoom svoje igre. Malo šta sam dobro radio u prva dva seta. Ovo je jedan od najgorih mečeva na grend slemu koje sam igrao, barem što se ja sećam", počeo je Đoković konferenciju za medije u Melburnu.

"U isto vreme, čestitke njemu što je sve radio bolje od mene, u svakom aspektu igre. Uspeo sam da podignem nivo u trećem setu. Generalno, nivo mog tenisa nije bio sjajan. U tim trenucima pokušate da podignete sebe i svoju igru. To sam pokušao i publika je bila sjajna."

Svestan je da je tokom čitavog takmičenja bio daleko od najbolje forme.

"Čitav turnir nisam igrao ni blizu svog najboljeg nivoa. Možda protiv Manarina, ali većinu mečeva nisam igrao kako to obično radim u Australiji. Na neki način me je iznenadilo, ali sa druge strane, nisam osećao sebe. Neko bi rekao da je i polufinale dobar rezultat."

Novak je prvi put u karijeri poražen pošto se plasirao u polufinale Ozi opena (do sada je svaki put osvajao titulu) i prekinuta je njegova neverovatna serija od 33 trijumfa na Australijan openu.

Poslednji meč izgubio je od Hjeona Čunga 2018. godine u četvrtom kolu, nakon čega je osvojio četiri pehara.

"Uvek je Siner udarao loptu jako, poznat je po tome. Igra veoma brzo, voli da bude agresivan. Mislim da mu je servis poboljšan, pogađa uglove. Takođe i kretanje. Mentalni aspekt igre isto. Mučio se da slavi u velikim mečevima. (Daren) Kejhil je iskusan trener, mnogo pomaže to što ga ima u svom uglu. Ima sjajan tim i na odličnom je putu. Ima priliku da osvoji prvi grend slem."

Prvi put u karijeri u jednom meču na tri dobijena seta nije imao niti jednu brejk priliku.

"Taj podatak govori dovoljno. On je servirao precizno. A ja... Teško je sve opisati, mnogo je negativnih stvari. Nisam zadovoljan riternom, kretanjem, bekhendom... Sve je bilo ispod proseka. Bio je izuzetno dominantan u svojim servis gemovima. Ako servirate dobro i ne suočite se sa brejk šansom za protivnika... Čestitke za njega, odigrao je bez mane", istakao je Novak koji se još jednom osvrnuo na svoje najjače oružje – ritern.

"Ritern je samo jedan od aspekata moje igre koji nije funkcionisao danas. Možda u trećem setu servis. Stalno sam bio na zadnjoj nozi i rezultatski i igrački. Nije on toliko vinera imao od mene, koliko sam ja imao više grešaka."

"Dosta loš meč, ako ne i najgori u završnicama na grend slemovima koje sam igrao. Dešava se, to je deo sporta. Kada ne možeš da pročitaš servis, nemam osećaj da mogu da riterniram na pravi način. To je bio jedan od najslabijih delova moje igre, nisam imao brejk priliku. On je mogao rasterećenije da igra."

Za kraj, jedan od novinara ga je pitao da li je možda nešto menjao u pripremi duela što ga je koštalo na terenu.

"Nisi me video pre meča. Radio sam ono što inače radim u pogledu pripreme, da budem na svom vrhuncu na terenu. Različiti faktori su doveli do toga da odigram kako jesam. Nadigran sam jednostavno, pružam ruku, bio je bolji. Nisam pružio otpor koji je trebalo da pružim", zaključio je Đoković.