Novak posle poraza poručio rivalima: Nisam bio na nivou, ali to ne znači da je početak kraja

Možda će neki pomisliti da bi poraz u polufinalu Australijan opena mogao da bude početak kraja dominacije Srbina, ali on ima jasnu poruku

Novak Đoković ne namerava da odustane od borbe za najveće trofeje i rekorde u tenisu, uprkos porazu od Janika Sinera u Melburnu.

Italijan je srušio Đokovića u polufinalu Australijan opena, rezultatom 6:1, 6:2, 6:7 (6:8), 6:3.

Novak je prvi put u karijeri poražen pošto se plasirao u polufinale Ozi opena (do sada je svaki put osvajao titulu) i prekinuta je njegova neverovatna serija od 33 trijumfa na Australijan openu.

"I dalje imam nade za druge slemove, Olimpijske igre i druge turnire. Tek je početak sezone", počeo je Đoković.

"Nisam navikao na ovaj osećaj. Nikada nisam izgubio u polufinalu. Hajde da vidimo."

Međutim, imao je poruku za rivale i kritičare koji misle da bi ovaj neuspeh mogao da ga uzdrma.

"Ovaj turnir nije bio na mom nivou, ali to ne znači nužno da je to početak kraja!"

Novinare je zanimalo da li sebe ponovo može da zamisli kako osvaja Rolan Garos.

"Daleko je, da vidimo kako igrači igraju narednih meseci. Druga je podloga i uslovi. Neki igrači su veći favoriti na šljaci jer im odgovara. Naravno, ako (Rafael) Nadal igra uvek je favorit. Bez obzira na to što nije mnogo igrao. Naravno i (Karlos) Alkaraz i Siner. Svi koji su u vrhu. Možete uzeti prvih pet i svi su favoriti."

U ovom trenutku nije mogao da kaže koji su mu dalji planovi.

"Ne znam na kojim ću turnirima igrati. Sebi sam dao obavezu da ću ovu sezonu odigrati do kraja, u pogledu toga da ću igrati na najvećim turnirima. Ne znam da li će se to promeniti, sve je moguće u ovoj fazi. Neočekivane i iznenađujuće odluke su više očekivane nego pre 20 godina."

Kako kaže, suviše je rano govoriti o motivaciji i ostatku sezone, pošto je i dalje pod utiskom loše partije u polufinalu.

"Ne znam kako će se stvari odvijati. Kada čovek izađe sa terena posle poraza, uvek je vruća glava. Trudiš se da budeš racionalan, ali mnogo je neracionalnih stvari. Želim da se slegnu misli", zaključio je Novak.