Herojski preokret Medvedeva za plasman u finale Australijan opena

Danil Medvedev savladao Aleksandera Zvereva posle velikog preokreta sa 3:2 (5:7, 3:6, 7:6, 7:6, 6:3) i treći put u karijeri igraće u finalu Australijan opena. Nemac će se u nedelju boriti za svoju prvu grend slem titulu u Melburnu protiv Janika Sinera, koji je sa 3:1 eliminisao najboljeg svetskog tenisera Novaka Đokovića

Medvedev je posle velike borbe u pet iscrpljujućih setova i herojskog preokreta savladao Zvereva i u nedelju će se protiv Sinera boriti za drugi grend slem trofej u karijeri.

U meču koji je trajao četiri i po sata, Medvedev se vratio "sa konopaca" i nadoknadio dva seta minusa protiv nemačkog tenisera

Prvi set obeležili su brejkovi na obe strane. Medvedev se vratio iz zaostatka i izjednačio na 5:5. ali već u sledećem gemu je izgubio svoj treći servis u tom delu igre i Zverev je poveo 1:0 (7:5).

U drugom setu nemački teniser je bio dominantan - dva puta je oduzeo servis Medvedevu i sa 6:3 došao nadomak trijumfa.

Ruski teniser je u trećem delu igre propustio tri prilike da oduzme servis protivniku i set je ušao u taj-brejk, u kojem je Danil preokretom smanjio na 2:1 (7:4).

Slična situacija viđena je i u četvrtom setu - Medvedev je propuštao brejk prilike, igrači su držali svoje servise i ponovo se došlo do taj-brejka.

Zverev je imao prednost od 5:4, ali je ruski teniser vezao tri poena i izjednačio rezultat u setovima (7:5).

Pobednika petog seta, ujedno i meča, odlučio je brejk koji je Medvedev napravio u petom gemu. Do kraja meča, ruski teniser je sačuvao svoj servis, a onda još jednom oduezeo servis rivalu za konačni trijumf - 6:3.

Medvedev će u nedeljnom finalu igrati protiv Janika Sinera, koji je sa 3:1 savladao najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića.

Rus ima jednu grend slem titulu, osvojenu 2021. godine, kada je u velikom finalu sprečio Đokovića da dođe do kalendarskog slema.