Sport

Šta sve možeš u tenisu sa 43 godine...

Kako biste reagovali kada bi vam neko rekao da možete biti najbolji na svetu u onome što radite i "duboko" u petoj deceniji?
Šta sve možeš u tenisu sa 43 godine...© Tanjug/AP Photo/Andy Wong

Tako nešto za rukom je pošlo Rohanu Bopani iz Indije, koji je sa pune 43 godine ispisao istoriju jednog tako napornog i zahtevnog sporta kakav je tenis.

Bopana je već dugo teniski veteran, a u Melburnu je učinio ono što je čekao čitav život – tačnije, 21 godinu koliko mu traje karijera.

Indijac je u paru sa domaćim teniserom Metjuom Ebdenom osvojio titulu na Australijan openu u muškom dublu.

Oni su meču za trofej savladali Italijane Simonea Bolelija i Davidea Vavasorija u dva seta – 7:6 (0), 7:5 za okruglo sto minuta.

Time je Bopana kompletirao najbolju sedmicu u životu, tokom koje je postao prvi teniser na ATP rang-listi u konkurenciji parova.

I ne samo to, sa pune 43 godine prvi put je postao najbolji dublaš na svetu.

Da, dobro ste pročitali, a njegov uspeh je mnogo veći jer mu je ovo i prvi grend slem trofej u konkurenciji muških parova.

Do sada je imao samo jedan trofej u miks dublu, kada je 2017. godine na Rolan Garosu bio najbolji zajedno sa Poljakinjom Gabrielom Dabrovski.

Indijac i Australijanac su krunisali svoju sjajnu saradnju, pošto su prethodno poraženi u finalu Ju-Es opena prošle sezone.

Pre toga, Bopana je u Njujorku ostao kratkih rukava i davne 2010. godine.

image