Sport

Tri kandidata za naslednika Ćavija - osvajač Lige šampiona, klupska legenda i neobično ime

Fudbaleri Barselone izgubili su 3:5 protiv Viljareala, što je posle serije loših rezultata dovelo do neočekivane izjave trenera Ćavija Ernandeza, koji je najavio da će na kraju sezone napustiti mesto trenera
Tri kandidata za naslednika Ćavija - osvajač Lige šampiona, klupska legenda i neobično imeGetty © Eric Alonso / Stringer

Slavni fudbaler je rekao da će njegov mandat na klupi katalonskog giganta biti završen u junu čak i u slučaju da njegov tim osvoji Ligu šampiona.

Naravno, takva izjava odmah je dovela do spekulacija ko bi Ćavija mogao da nasledi na mestu trenera. Do kraja sezone ostala su još četiri meseca, a španski mediji pominju tri kandidata.

Prvi kandidat koji se pominje je Tijago Mota. On u Bolonji gaji specifičan stil igre koji se "kosi" sa onim što je praksa u Barseloni, ali bi on mogao da u tom klubu započne novu eru.

"Kada bude vesti o mojoj budućnosti, znaćete. Isključivo sam fokusiran na moju sadašnjost, a to je Bolonja. Uživam u ovom trenutku, fantastično je i to ponajviše zbog naših navijača", rekao je Mota kada je bio upitan o mogućem dolasku u Barsu.

Kao drugi kandidat se pominje Rafael Markez. Nekadašnji štoper Barselone i kapiten reprezentacije Meksika danas je trener Barsinog B tima, te odlično poznaje sistem u klubu.

"Ne možete reći 'ne' takvoj prilici. Ako dođe, pokušaću da budem na raspolaganju", rekao je Markez.

I na kraju, kao treća opcija, pominje se Luis Enrike. Nekadašnji trener bio je poslednji koji je vodio Barselonu do titule prvaka Evrope 2015. godine, a on bi mogao da stigne samo ako napusti klupu Pari Sen Žermena.

I o tome se već odavno spekuliše u Parizu, pa ostaje da se vidi da li će i koliko Barselona biti spremna da čeka takav mogući razvoj situacije.

image