Sport

Superboul spektakl je repriza 2020: Kanzas siti i San Francisko u velikom NFL finalu

U velikom Superboulu NFL-a za sezonu 2023/24 igraće Kanzas Siti čifsi i San Francisko fortinajnersi, odlučeno je posle nedeljnih finala konferencija
Superboul spektakl je repriza 2020: Kanzas siti i San Francisko u velikom NFL finaluGetty © Patrick Smith / Staff

Biće to repriza finala iz 2020. godine, kada su Čifsi posle velikog preokreta u poslednjoj četvrtini uspeli da stignu do šampionskog prstena (31:20).

Ovoga puta, Čifsi su do četvrte pobede u finalima konferencije u poslednjih pet godina stigli preko Baltimor Rejvensa 17:10, posle fenomenalnog prvog poluvremena u kom su nošeni Patrik Mahoumsom stigli do nedostižne prednosti. Rejvensi su u nastavku uspeli samo da ublaže zaostatak, ali ne i da stignu do preokreta.

Aktuelnim NFL šampionima, u finalu će se suprotstaviti Fortinajnersi. Ekipa iz San Franciska je u spektakularnom meču protiv Detroit Lajonsa slavila 34:31.

"Lavovi" su imali velikih 24:7 posle prvog poluvremena, ali nošeni Džejkom Mudijem i Džeredom Gofom, Fortinajnersi su uspeli da naprave veliki preokret. Čak tri tač-dauna, uz dva fild-gola, poveli su San Francisko ka velikom preokretu i šansi za revanš u Superboulu.

Predstojeći Superboul biće 58. u nizu i na programu je 11. februara, a igraće se na "Alidžijant" stadionu u Nevadi, domu Las Vegas rajdersa.

image