"Đoković je pre dve nedelje bio najbolji ikada, a sad pričaju da je gotov... Smešno!"

Francuska teniserka Karolin Garsija iskoristila je priliku da istakne isuviše nagle zaključke na štetu Novaka Đokovića zbog njegovog poraza u polufinalu Australijan opena

Novak Đoković nije uspeo da osvoji 11. Australijan open u karijeri, posle poraza u polufinalu turnira prošle sedmice od potonjeg šampiona Janika Sinera. Tako je prekinut njegov period od šest godina bez poraza u Melburnu, što je svetske medije dovelo do zaključaka da je možda krenuo pad najboljeg tenisera u istoriji.

Đoković uskoro puni 37 godina, a i dalje je prvi teniser na svetu, uprkos činjenici da igra daleko manje turnira od svojih rivala. Tu dvoličnost svetskih medija i Srbinovih kritičara potrudila se da istakne i francuska teniserka Karolin Garsija.

Trenutno 20. teniserka na VTA listi oglasila se na svom "Iks" (Tviter) nalogu i ukazala na to kako se izveštavanje o tenisu menja isključivo na osnovu onoga što se poslednje dogodilo. Kako je Đoković doživeo poraz na grend slemu, tako se promenilo i pisanje o njemu.

"Listala sam društvene mreže i praktično, Đoković je bio najbolji teniser svih vremena pre dve nedelje. Bio je još uvek tako mlad, kretao se neverovatno za svoje godine, išao je ka još jednom grend slem trofeju, prava inspiracija. A sada je previše star, nalazimo se u potpuno novoj eri, on je gotov s tenisom. To je smešno", napisala je Garsija, polufinalistkinja Ju-Es opena iz 2022. godine.

Đoković je posle Australijan opena i dalje vodeći na ATP listi i sada u svojoj blizini ima čak trojicu tenisera, ali je izvesno da će ostate najbolji igrač sveta još neko vreme.